ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε εκβιάζεται

Πελώνη για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται ούτε εκβιάζεται
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την εκτίμηση ότι ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοντίνας, ζητά «προνομιακή μεταχείριση» και «εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε» εξέφρασε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνηκατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Πρόσθεσε δε:

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».

Σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κουφοντίνα

«Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του», συνέχισε η κυρία Πελώνη.

«Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία», είπε, παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για τον κορωνοϊό

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι γεγονός ότι έχει κουράσει τον κόσμο, αλλά απαιτείται αυστηρή προσήλωση στην τήρηση των μέτρων, για να βγούμε από αυτή, δήλωσε εξάλλου η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, με σκοπό την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων και των εργαζομένων από τον κορωνοϊό, ενώ μίλησε για «άλματα στην ψηφιοποίηση του κράτους».

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα

Παράλληλα, επισήμανε όιτι παρατηρείται αυξητική τάση του κορωνοϊού σε 56 από τις συνολικά 76 περιοχές της χώρας και σημείωσε πως «το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, ιδίως στην Αττική». Παραμένουν ως τη Δευτέρα τα αυστηρά μέτρα lockdown για τις «βαθυκόκκινες» περιοχές, αλλά και τα μέτρα περιορισμού για τις «κόκκινες» περιοχές.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η επιδημιολογική κατάσταση σήμερα απαιτεί αυξημένη προσοχή προκειμένου να διανύσουμε το τελευταίο μίλι του μαραθωνίου με ασφάλεια και να βγούμε από την περιπέτεια μια ώρα αρχύτερα», είπε.

Για τους εμβολιασμούς και το ψηφιακό πιστοποιητικό

Προχωρούμε για το σκοπό αυτό με αυξανόμενους ρυθμούς -ανάλογα με τις ροές που φτάνουν στη χώρα μας- στους εμβολιασμούς και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα χτίσουμε το πρώτο τείχος ανοσίας καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό των υπερήλικων συμπολιτών μας. Συνολικά από τις 27 Δεκεμβρίου έγιναν κοντά στις 890.000 εμβολιασμοί.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η χώρα μας έχει πετύχει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό χαμένων δόσεων μόλις 0,36%, και κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως. Καθώς, ωστόσο, αυξάνονται οι εμβολιασμοί και η ζωή των εμβολίων είναι περιορισμένη, σχεδιάζεται διεύρυνση του μηχανισμού αναπλήρωσης με την ένταξη νέων ομάδων του πληθυσμού.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκει ευρεία αποδοχή για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» και αναφέρθηκε στη σημερινή τοποθέτηση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αλλά και στις θέσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Κορωνοϊός: Μέσα στο Μάρτιο η πρόταση της Κομισιόν για ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ