ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα – ΝΔ: Αφωνία του Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ατυχής η δήλωση Δρίτσα – ΝΔ: Αφωνία του Αλέξη Τσίπρα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Ατυχή» χαρακτήρισε τη χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για την τρομοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας αποστάσεις μετά από θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσηκωθεί για το θέμα.

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας ήρθε άμεσα, με το κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για «αφωνία» του Αλέξη Τσίπρα και εξαπολύει «πυρά» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αυτήν από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την Πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Και καταλήγει:

«Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες- εν μέσω πανδημίας μάλιστα- κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυισοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα. Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά. Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ