ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας προς ιδιώτες γιατρούς: Τιμήστε τον όρκο του Ιπποκράτη

Κικίλιας προς ιδιώτες γιατρούς: Τιμήστε τον όρκο του Ιπποκράτη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απευθυνόμενος στους ιδιώτες γιατρούς κατόπιν επίσκεψης που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Γεννηματά».

Η δήλωση του υπουργού Υγείας έρχεται τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται προ των πυλών η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, δεδομένου ότι έχουν αποβεί άκαρπες οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να στηριχθεί εμπράκτως το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Υγείας έχει εκπνεύσει και μόλις 50 ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση της Πολιτείας που αναζητούσε 200 γιατρούς.

«Σήμερα εφημερεύει το Νοσοκομείο 'Γεννηματάς' και όπως βλέπετε είναι όλοι εδώ: Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. Χθες, στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών Covid. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις συγκλονιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνουν και να πω ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς» τόνισε.

«Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ' όλους» σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ