ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Επέκταση του επιδόματος των 400 ευρώ σε επιστημονικούς κλάδους

Χατζηδάκης: Επέκταση του επιδόματος των 400 ευρώ σε επιστημονικούς κλάδους
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επέκταση του επιδόματος των 400 ευρώ σε επιστημονικούς κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά δεν είχαν λάβει έως τώρα στήριξη, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Επεξεργαζόμαστε το κείμενο νέας υπουργική απόφασης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών που αφορά στους επιστήμονες», είπε στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ και διευκρίνισε πως από τα 40 εκατ. ευρώ που είχαν δεσμευθεί, δόθηκαν 17,5 εκατ. ευρώ.

«Περίσσεψαν χρήματα και προσπαθούμε να δούμε την κατανομή και να βρούμε τα κριτήρια, ώστε να δοθούν στους επιστήμονες αυτά τα 400 ευρώ ως στοιχειώδης στήριξη από την πλευρά της πολιτείας», ανέφερε, κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια που δεν είναι εύκολη, καθώς «προσέχουμε που πηγαίνουν τα λεφτά».

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη νομοθετική ρύθμιση για την εθνική σύνταξη με τα αναδρομικά, αλλά και την αξιοποίηση πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων.

«Θέλουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας να πέσουν στη μάχη για να είναι το κράτος εντάξει απέναντι στους συνταξιούχους ειδικά σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ