ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζητάει το ΜέΡΑ25

Τη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ζητάει το ΜέΡΑ25
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το αίτημα για πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επαναφέρει το ΜέΡΑ25, μετά την αναφορά της καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλους της Επιτροπής, Βάνας Παπαευαγγέλου, για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ

Η κυρία Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, κληθείσα να απαντήσει κατά πόσο υπάρχουν θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ δήλωσε:

«Προφανώς υπάρχουνε και θάνατοι εκτός ΜΕΘ, πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό το ποσοστό όμως των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

«Επανέρχεται επείγον το αίτημα για πλήρη διαφάνεια και δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής» τονίζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Προσθέτει ότι «η δημόσια κυνική εκφορά από μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο το 20% των ασθενών να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, επιβεβαιώνει τα χειρότερα σενάρια ότι η Επιτροπή λειτουργεί σαν πλυντήριο ξεπλύματος των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, και όχι ο εισηγητής τους όπως είναι το επίσημο αφήγημα».

Αλλιώς, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «θα πρέπει να δεχτούμε ότι επιστήμονες της Υγείας εργάζονται όχι με γνώμονα το συμφέρον του Ανθρώπου, αλλά του Χάρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ