ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο των Γραμματέων Κοινοβουλίων της ΕΕ

Κυβερνοασφάλεια και περιβαλλοντική διαχείριση στο επίκεντρο των Γραμματέων Κοινοβουλίων της ΕΕ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Francisco Seco

H κυβερνοασφάλεια και η περιβαλλοντική διαχείριση βρέθηκαν στο επίκεντρο της ετήσιας συνάντησης Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Έλληνα γενικό γραμματέα, Γιώργο Μυλωνάκη, να αναφέρεται στην άμεση ανταπόκριση της Βουλής στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μυλωνάκης εστίασε στα ζητήματα ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Βουλή και στις λύσεις που προκρίθηκαν, καθώς -όπως είπε- πάνω από το 50% του προσωπικού της εργάζεται απομακρυσμένα, ενώ οι συνεδριάσεις και οι ψηφοφορίες διεξάγονται υβριδικά και οι διεθνείς σχέσεις των Κοινοβουλίων ασκούνται αποκλειστικά μέσω τηλεδιασκέψεων.

Στη συζήτηση τέθηκαν ακόμη, η προσεχής Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ που θα διοργανώσουν διαδικτυακά τον προσεχή Μάιο τα δύο Σώματα του Γερμανικού Κοινοβουλίου, αλλά και οι δράσεις των Κοινοβουλίων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ