ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο CNN Greece: Πολύ νωρίς να συζητάμε για τις υπερτοπικές μετακινήσεις

Πελώνη στο CNN Greece: Πολύ νωρίς να συζητάμε για τις υπερτοπικές μετακινήσεις
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Με τη στρατηγική των μικρών βημάτων που δεν ενέχουν επιδημιολογικό ρίσκο θα ξεδιπλώσει η κυβέρνηση τον οδικό χάρτη σταδιακής επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Μετά τις φειδωλές αλλαγές στο πλαίσιο των διαδημοτικών μετακινήσεων με την πιλοτική άρση από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με την χρήση του κωδικού 6 για άσκηση, το ενδιαφέρον στρέφεται στην προετοιμασία για την αναπροσαρμογή στο καθεστώς των απαγορεύσεων για τις διαπεριφερειακές.

Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη για το χρονικό ορόσημο που θα ζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν το ζήτημα και να υποβάλλουν την εισήγησή τους τόνισε:

«Μόλις είχαμε νέες προσαρμογές. Είναι ακόμη πολύ νωρίς. Όπως γνωρίζετε η επιτροπή συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, εκεί αξιολογούνται τα στοιχεία. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για αυτό», ανέφερε η κα Πελώνη.

Αναφερομένη στις χθεσινές αποφάσεις η κα Πελώνη υπογράμμισε ότι:

«Οι προσαρμογές αυτές αποφασίστηκαν προκειμένου να δοθούν βαλβίδες εκτόνωσης στην κοινωνία, να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και να πάρει ανάσα οικονομία». Υπενθύμισε δε, ότι σύμμαχος σε αυτό το στάδιο είναι τα πρόσθετα όπλα που δεν είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές τους προηγούμενους μήνες:

-Την αύξηση των εμβολιασμών που ήδη έχουν καλύψει πάνω από το 10% των πολιτών.
-Τα self test που θα έχουν σύντομα δωρεάν οι πολίτες. Και τη βελτίωση του καιρού που μας επιτρέπει να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ. Επιπλέον θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ