ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη στο CNN Greece: Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην υπονομεύει κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση

Πελώνη στο CNN Greece: Ο ΣΥΡΙΖΑ να μην υπονομεύει κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Κύκλο ομόκεντρης αντιπαράθεσης, κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανοίγει η πρεμιέρα της επαναλειτουργίας των λυκείων και τα self test. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μέσω του CNN Greece, αντέκρουσε τα βέλη του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με αφορμή την επανεκκίνηση της δια ζώσης διδασκαλίας στα λύκεια, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανοίγει τα σχολεία ακριβώς στις ίδιες συνθήκες που επικρατούσαν και τις προηγούμενες φορές που τα έκλεισε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και την μειωμένη αξιοπιστία των self-test.

«Θα ήταν καλό ο ΣΥΡΙΖΑ να μην υπονομεύει συνέχεια κάθε προσπάθεια που αναπτύσσει η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση. Και να δει και τα παραδείγματα και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και να αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που εφαρμόζει αυτήν την στρατηγική, ακριβώς για να μπορέσει να επανεκκινήσει δραστηριότητες με ασφάλεια», υπογράμμισε η κα Πελώνη.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, χρησιμοποιώντας δηκτικό ύφος, διερωτήθη: «Εκτός εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να επανεκκινήσουν αυτές οι δραστηριότητες και θέλει απλώς όλη η χώρα να βρίσκεται στο σκοτάδι για να έχει ο ίδιος αντιπολιτευτικό αφήγημα».

Όπως επισήμανε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, το νόημα της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η έγκαιρη ανίχνευση και απομόνωση των ολιγοσυμπτωματικών και ασυμπτωματικών μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης και να πετύχουμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η κυρία Πελώνη τόνισε εμφατικά ότι η πρώτη εφαρμογή των self-test χαρακτηρίζεται από επιτυχία:

«Αποδεικνύεται έτσι -όπως τόνισε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- πως "όταν Κυβέρνηση εμπιστεύεται τον πολίτη, εκείνος ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα"».

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο: «το γεγονός ότι παραλήφθηκαν περισσότερα από 380.000 τεστ μέσα σε τρεις ημέρες και έγιναν 250.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις του πληθυσμού εκπαιδευτικών και μαθητών δείχνει την σημαντική ανταπόκρισή τους σε αυτό το μέτρο».

Παράλληλα ανέφερε ότι:

«Συνολικά 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί- που βρέθηκαν θετικοί με την χρήση των self test, έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού».

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του CNN Greece, η Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε ότι με την παραλαβή περισσότερων τεστ, αυτήν την εβδομάδα θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τις μεταφορές, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη Δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ