ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Fake news του Νίκου Παππά για τα 40 λεωφορεία

ΝΔ: Fake news του Νίκου Παππά για τα 40 λεωφορεία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Νίκου Παππά για τα 40 νέα λεωφορεία απάντησε με ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας.

«Συνεχίζοντας το καθημερινό Κουμουνδούρειο σώου χυδαιότητας, καταστροφολογίας και fake news, το πρωί ο κ. Παππάς επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο δηλώνοντας πως όλα, δηλαδή και τα 40, λεωφορεία που παραλήφθηκαν ήταν χαλασμένα» επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει:

«Λίγη ώρα αργότερα στο tweet που ο ίδιος ανήρτησε έγραφε ότι τα μισά (20) λεωφορεία είχαν βλάβες με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι ακινητοποιημένα. Μετά η Αυγή έγραφε για 23 ακινητοποιημένα λεωφορεία. Λίγο αργότερα τα 23 έγιναν 13. Η απάντηση σε αυτό το κρεσέντο αυτογελοιοποίησης, με τα αλλεπάλληλα αντικρουόμενα fake news, ήρθε από τον υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή ο οποίος δήλωσε ότι “σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΑ την Παρασκευή κυκλοφόρησαν 37 από τα 40 λεωφορεία με leasing”».

«Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παππάς μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο έκανε λόγο και για δήθεν ακαταλληλότητα των νέων οχημάτων για χρήση από ΑμεΑ επισυνάπτοντας σχετική φωτογραφία από τη μία είσοδο των νέων λεωφορείων όπου υπάρχουν σκαλοπάτια. Απλώς «ξέχασε» να επισυνάψει φωτογραφία της δεύτερης εισόδου των ίδιων λεωφορείων που έχει ράμπα για ΑΜΕΑ. Επισυνάπτεται το σχετικό tweet του κ. Καραμανλή» καταλήγει η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Fake News της Νέας Δημοκρατίας και επισυνάπτει την ακόλουθη φωτογραφία:

Παππάς: Τα μισά λεωφορεία που παρέλαβε η κυβέρνηση δεν εκτελούν δρομολόγια

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάςπραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας αυτοψία στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και διαπίστωσε ότι μισά από τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που προστέθηκαν στον στόλο της ΟΣΥ «δεν εκτελούν δρομολόγια, καθώς πολλά παρουσιάζουν βλάβες».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ΑΕ στην Πέτρου Ράλλη και μπήκε στα λεωφορεία «που, πριν από λίγες μέρες, οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής διαφήμιζαν ως υπερσύγχρονα», όπως είπε.

Όπως τον ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι, συνολικά από τα 40 λεωφορεία που νοίκιασε το υπουργείο Μεταφορών, σε δρομολόγια μπήκαν μόνο τα 17 αφού όλα τα υπόλοιπα 23 παρουσίασαν βλάβη.

«Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής έστησαν επικοινωνιακό σόου για την παραλαβή 40 μεταχειρισμένων λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας» σχολίασε ο Νίκος Παππάς που ενημερώθηκε από εργαζόμενους και διαπίστωσε ότι:

  • Τα οχήματα που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι 10ετίας ή 12ετίας και έχουν «γράψει» πάνω από 500 χιλιάδες χλμ.
  • Τα μισά περίπου οχήματα δεν εκτελούν δρομολόγια, καθώς πολλά παρουσιάζουν βλάβες. Σύμφωνα με εργαζόμενους, τα νοικιασμένα λεωφορεία βγήκαν στον δρόμο την Παρασκευή για να ληφθούν πλάνα από το drone της Ν.Δ., κάποια έμειναν λόγω βλάβης και τα περισσότερα επέστρεψαν αμέσως στο αμαξοστάσιο.
  • Τα οχήματα δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας εν μέσω πανδημίας, καθώς έχουν ελάχιστα παράθυρα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με πρόχειρες πατέντες, ενώ είναι ακατάλληλα για χρήση από ΑμεΑ.
  • Το κόστος ενοικίασης των 293 μεταχειρισμένων λεωφορείων είναι λίγο χαμηλότερο από το κόστος αγοράς ίδιου αριθμού νέων. Δαπανήθηκαν 51 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια ενοικίασης, με δυνατότητα μετέπειτα αγοράς τους με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ, όταν η αξία αγοράς ίδιου αριθμού οχημάτων δεν θα ξεπερνούσε τα 61 εκατ. ευρώ».

Το επιτελικό μπάχαλο Μητσοτάκη και Καραμανλή στα ΜΜΜ, επιχειρήθηκε να καλυφθεί με επικοινωνιακό σόου. ❗️Παρέλαβαν 40...

Posted by Νίκος Παππάς on Sunday, 11 April 2021

ΔΗΜΟΦΙΛΗ