ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο

Χαρίτσης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το βράδυ της Τετάρτης ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση στον απόηχο της παρουσίασης του προγράμματος του κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

«Το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT της Θεσσαλίας.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση πρόσθεσε: «Αντί να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, που δημιούργησε συνθήκες οικονομικής ευρωστίας και παράδωσε για πρώτη φορά ταμειακό απόθεμα, η κυβέρνηση ας μας απαντήσει ποιο είναι το κόστος της ανεργίας, της καθίζησης της ελληνικής οικονομίας και της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας, όπου μας οδηγεί με την δική της πολιτική».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την βιώσιμη επανεκκίνηση απαντά σε τρία κρίσιμα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας σήμερα: το ιδιωτικό χρέος της κρίσης, την ρευστότητας των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων και την προστασία της περιουσίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται με την εφαρμογή του αντικοινωνικού πτωχευτικού δικαίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι «διαμορφώσαμε τις προτάσεις μας σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί θέλαμε να απαντήσουμε στις δικές τους ανάγκες, γι αυτό και αντιμετωπίστηκαν πολύ θετικά τόσο από τους τους παραγωγικούς φορείς όσο και από εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας».

Ο κ. Χαρίτσης περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την πραγματικότητα στο πεδίο της οικονομίας «με 4 στις 10 επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν το φάσμα του άμεσου λουκέτου και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να απειλούνται με απόλυση με τη λήξη τους καθεστώτος αναστολής των συμβάσεων εργασίας».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με λογικές διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ