ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεωργαντάς: Εφικτοί οι εμβολιασμοί στους 40άρηδες από τον Ιούνιο

Κορωνοϊός - Γεωργαντάς: Εφικτοί οι εμβολιασμοί στους 40άρηδες από τον Ιούνιο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την εκτίμηση ότι με βάση την πορεία εμβολιασμού έναντι της Covid 19, θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να εμβολιάζονται και οι σαραντάρηδες πολίτες εξέφρασε το Σάββατο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Με το δεδομένο ότι μέσα στο Μάιο θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 50 και όλες οι ευπαθείς ομάδες, είναι εφικτό να αρχίσουν να εμβολιάζονται τον Ιούνιο οι σαραντάρηδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για περιπτώσεις πολιτών που τους ήρθε SMS εμβολιασμού ενώ δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μικρότερης ηλικίας, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε:

«Τα μηνύματα εστάλησαν με βάση τη συνταγογράφηση που έχει γίνει σε κάθε ΑΜΚΑ, καθώς κάποιος πολίτης μπορεί να πάσχει από ένα νόσημα το οποίο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έχει συμπεριλάβει στα σοβαρά νοσήματα».

Παράλληλα, εξήγησε πως , στις περισσότερες παρόμοιες περιπτώσεις που καταγράφηκαν, είτε ο πολίτης δεν θεωρούσε ότι το νόσημά του ήταν σοβαρό, είτε είχε αμελήσει πως στο παρελθόν είχε πάρει φάρμακα για κάποιο νόσημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ