ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Ξαφνικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της εστίασης

Πελώνη: Ξαφνικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της εστίασης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για ξαφνικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος στη λογική της κορονοκαπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους».

Παράλληλα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις παραμέτρους, όπως οφείλει, και λαμβάνει τις αποφάσεις όχι με στόχο να χαϊδεύει αυτιά, αλλά με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και την ασφαλή έξοδο απ'αυτήν. «Η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής» σημειώνει.

Η κ. Πελώνη υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τις αποφάσεις της με βάση το τι θα ήταν πρόσκαιρα αρεστό, αλλά με βάση το τι είναι σωστό για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Ούτε αποφασίζει με βάση την αλλοπρόσαλλη λογική του ΣΥΡΙΖΑ που τη μια χαρακτηρίζει τη σχετική συζήτηση παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου), ενώ την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης» προσθέτει και τονίζει «επενδύοντας στην κόπωση πολιτών και επαγγελματιών, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα διασωθεί πολιτικά».

Τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί με σαφήνεια στέλνοντας ένα μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας απ'όλους.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεταξύ άλλων να προχωρήσει σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης για να μη γεμίζουν οι πλατείες

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση

Στην ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ακόμα πως η κυβέρνηση έχει χάσει την αξιοπιστία της και οι πολίτες την υπομονή τους.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει. Να σταματήσει να στοχοποιεί τους πολίτες. Να σταματήσει τον παραλογισμό που οδηγεί τη χώρα στη διάλυση. Καλούμε επιτέλους τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να προχωρήσει παράλληλα σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ