ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί: Η «μητέρα των μαχών», τα self test και η… ειδική αποστολή Μητσοτάκη

Εμβολιασμοί: Η «μητέρα των μαχών», τα self test και η… ειδική αποστολή Μητσοτάκη
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Η κυβέρνηση θέλει να ανεβάσει στροφές στη διμέτωπη μάχη εμπροσθοφυλακής που δίνει κατά της πανδημίας. Αναμένεται εντός των προσεχών ωρών, το ποσοστό πλήρους κάλυψης του πληθυσμού να σπάσει το φράγμα του 10%.

Κομβική είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της προωθητικής ισχύος που εξασφαλίζει στην επιχείρηση «Ελευθερία» το κερδισμένο στοίχημα των νέων, και γενικά των τελευταίων κατηγοριών που εντάχθηκαν στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών.

Από τη νεολαία που «δείχνει το δρόμο» στους εμβολιασμούς ο πρωθυπουργός ζήτησε κατά την επίσκεψη του, την Μεγάλη Παρασκευή, στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας να αναλάβει μια «ειδική αποστολή» που αφορά στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κάλεσε να γίνουν οι πρεσβευτές της πολιτείας στην εκστρατεία πειθούς των συνομηλίκων -και όχι μόνο- συμπολιτών τους που έχουν αμφιβολίες που τρενάρουν τον εμβολιασμό τους.

Έτσι, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι διευρυμένες δυνατότητες που θα παράσχουν οι αυξημένες διαθεσιμότητες από τον ερχόμενο Ιούνιο κατά την πρωθυπουργική περιγραφή:

«Ουσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με έναν από τους πρώτους που έκαναν το Astra Zeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας της Ραφήνας.

Από την άλλη εντατικοποιείται η επικαιροποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την προμήθεια των self-test που θα ενισχύσουν το εθνικό απόθεμα ενόψει και της τοποθέτησης επιπλέον επαγγελματικών κατηγοριών κάτω από την «ομπρέλα τους».

«Αυτή θα είναι η μεγάλη μάχη. Η μητέρα των μαχών» μεταδίδει αρμόδια πηγή προς το CNN Greece θέλοντας να αποδώσει τις πολεμικές συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά και ταυτόχρονα την προσθήκη δικλίδων ασφαλείας στην μεγάλη επιχείρηση της αγοράς τους.

Αυτές αφορούν τόσο την χονδρική τιμή της προμήθειας τους αλλά και την, κατά το δυνατόν, μεγαλύτερη ποιοτική διασφάλιση ανά τεμάχιο στις μεγάλες ποσότητες που θα προμηθευτεί η χώρα.

Δεν αποκλείεται πάντως, να εξεταστεί, όχι ωστόσο άμεσα, η προσθήκη επιπλέον γραμμών εφοδιασμού στον ήδη υπάρχοντα μηχανισμό διάθεσης των οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Εγχείρημα που ενέχει αρκετούς κινδύνους αλλά και δυσκολίες αλλά θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν με την διεύρυνση της περιμέτρου των self test.

Σύμφωνα δε, με πληροφορίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας εντός του μήνα είναι πιθανόν να «κλειδώσει» και κατ’ επέκταση να μπει στην φαρέτρα, ο νέος τύπος των αυτοδιαγνωστικών τεστ που θα αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο το οποίο χορηγείται σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως μαθητές και καθηγητές.

Η αλλαγή στρατηγικής αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των φαινόμενων ψευδών δηλώσεων αποτελεσμάτων που ανεβάζουν κάποια άτομα από αυτές τις ομάδες στην ειδική πλατφόρμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ