ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Η οικονομία αποσωληνώνεται σταδιακά - Στόχος να προστατευθεί η απασχόληση

Παπαθανάσης: Η οικονομία αποσωληνώνεται σταδιακά - Στόχος να προστατευθεί η απασχόληση
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η οικονομία αποσωληνώνεται σταδιακά. Δεν θέλουμε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων της οικονομίας της χώρας, συμπληρώνοντας πως η χώρα μας δεν είχε αύξηση της ανεργίας για το 2020. 

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η απασχόληση ώστε και οι επιχειρήσεις να επανεκκινήσουν ομαλά και η ανεργία να μειωθεί μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και υπενθύμισε ότι “τρέχει” η επιστρεπτέα και η στήριξη συνεχίζεται τόσο στα ενοίκια όσο και στις αναστολές και τον Μάιο. Παράλληλα υπάρχει και πρόγραμμα δανειοδότησης μικρών επιχειρήσεων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους σε εμπόριο και εστίαση, είπε πως τα μέτρα τηρήθηκαν και όσες παραβάσεις διαπιστώθηκαν αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας και τη λειτουργία σε εσωτερικούς χώρους.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς. Αυτή τη στιγμή εμβολιάζουμε το 1% του πληθυσμού ημερησίως αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου που θα ανοίξουν», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός.

Για τον κλάδο της διενέργειας εκδηλώσεων όπου παραμένει το όριο των 100 ατόμων και η απαγόρευση μουσικής είπε πως η κυβέρνηση λειτούργησε στη βάση της εισήγησης των ειδικών.

Μάλιστα, όπως είπε σε σχέση με τη μουσική η επιτροπή των ειδικών συνεχώς συνεδριάζει. «Κάποια στιγμή και αυτή η απόφαση θα αλλάξει δεν ξέρουμε πότε» σχολίασε. «Να μην ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει. Ας εμπιστευτούμε την επιτροπή όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, καθώς προσεγγίζουμε το τέλος του μήνα, με την ταχύτητα των εμβολιασμών, θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιες αποφάσεις» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ