ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
ΙΝΤΙΜΕ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Συνόδους Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Στρατιωτικών Επιτροπών στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε με τους πρέσβεις των μόνιμων αντιπροσωπειών της Ελλάδας στους παραπάνω οργανισμούς, Ιωάννη Βράιλα και Σπύρο Λαμπρίδη, αντίστοιχα.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) της ΕΕ, Γεώργιο Ζαχαριουδάκη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Φλώρου συζητήθηκαν οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και οι επιπτώσεις τους στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Αναλύθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η συμβολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι συγκεκριμένοι διεθνείς οργανισμοί όσο και στα διμερή και πολυμερή εταιρικά σχήματα, στα οποία συμμετέχει η χώρα μας, με σκοπό την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με το προσωπικό που υπηρετεί στις στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ