ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η ελληνική πλατφόρμα, από τις πρώτες λειτουργικά έτοιμες

Σχοινάς: Η ελληνική πλατφόρμα, από τις πρώτες λειτουργικά έτοιμες
(Olivier Hoslet, Pool via AP)

«Η ελληνική πλατφόρμα για το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι μία από τις πρώτες που είναι λειτουργικά έτοιμες, στο φόντο της πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Ιανουαρίου, όπως και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν από τα πρώτα, που υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά στην Ελλάδα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το σχόλιο αυτό έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού (EU Digital COVID Certificate) – το «διαβατήριο» που θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους πολίτες να μετακινούνται μέσω της «λωρίδας ταχείας κυκλοφορίας» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) εν καιρώ πανδημίας

«Το πιστοποιητικό γίνεται πραγματικότητα. Στην αρχή υπήρχαν πολλοί λίγοι που το πίστευαν και υπήρχε μεγάλος σκεπτικισμός. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό προϊόν. Η αλληλεγγύη είναι η καρδιά της Ένωσής μας. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ