Τουρκία: Navtex και παραβιάσεις στο Αιγαίο λίγο πριν την άφιξη Τσαβούσογλου
Δύο μέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα, η Άγκυρα αποφάσισε να βγάλει ερευνητικό σκάφος της στο Ικάριο Πέλαγος, ενώ παράλληλα σημειώνονταν μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο.
Με NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός Σμύρνης της τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας για «επιστημονικές έρευνες».
Τις έρευνες θα διεξάγει το σκάφος "Tubitak Marmara", από τις 31 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, δύο ζεύγη μαχητικά F-16, τέσσερα κατασκοπευτικά CN-235, δύο ATR-72 και πέντε ελικόπτερα, προχώρησαν σε 51 παραβιάσεις (οι πέντε από τα μαχητικά) και 19 παραβάσεις, πάνω από το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Αυξάνονται οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη: Τι καταγγέλλουν περισσότερο οι πολίτες
10:27
Κρήτη: Τραγωδία στο Ηράκλειο με νεκρό βρέφος - Για 48 λεπτά προσπαθούσαν οι γιατροί να το σώσουν
10:16
Βενεζουέλα: Αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Tren de Aragua
10:14
Η «επόμενη ημέρα» της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν - Οι προκλήσεις και τα εμπόδια
10:05