ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για σενάρια ανασχηματισμού: Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό

Πελώνη για σενάρια ανασχηματισμού: Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ως «πρελούδιο» ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης ερμηνεύεται η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, στον απόηχο της τοποθέτησης του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, για υπουργούς που δεν αποδίδουν το αναμενόμενο.

Ειδικότερα, η κυρία Πελώνη ερωτηθείσα αν ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει τους υπουργούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της «11άδας» δεν εμφανίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις ως προς την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, απάντησε:

«Προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και τη μεγάλη εικόνα για ολόκληρη την κυβέρνηση και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται».

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Κατά τα λοιπά, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού με ασφάλεια, καθώς επιταχύνεται η επιχείρηση «Ελευθερία».

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια» ανέφερε και υπογράμμισε:

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που κάποιοι θεωρούσαν καταδικασμένη και λοιδορούσαν κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και να συμβάλει στην τόνωση του Τουρισμού».

Μάλιστα, η κυρία Πελώνη είπε ότι «Αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα μας. Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».

Αναφερόμενη στη συνέχεια στην επιδημιολογική κατάσταση και τις εξελίξεις γύρω από το θέμα επισήμανε: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια»

Ανέφερε ακόμη ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται, λέγοντας ότι ποσοστό πάνω από 20% των πολιτών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ ειδικά στα νησιά, το ποσοστό φτάνει το 27%.

Η οικονομία φτάνει σε μια περίοδο σταδιακής ανάτασης, είπε ακόμη, επικαλούμενη σχετικές έρευνες, οι οποίες προεξοφλούν ισχυρή ανάπτυξη το 2022.

Συνεχίζοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πελώνη τόνισε ότι «απόδειξη εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της οικονομίας μας, αλλά και στίγμα του δρόμου που επέλεξε η κυβέρνηση απέναντι στην κλιματική αλλαγή αποτελεί και το σύνθετο έργο που δρομολογείται στην Αστυπάλαια. Πρόκειται -όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μια πύλη προς ένα πιο καθαρό, πιο πράσινο, πιο αειφόρο κόσμο. Ένα μικρό, αλλά πολύ σημαντικό γρανάζι στη συλλογική μας προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένα πρότζεκτ που θα μας προσφέρει γνώσεις και διδάγματα, που μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά σε μεγαλύτερη κλίμακα στην χώρα μας και όχι μόνο. Ένα υπόδειγμα που μπορεί να μεταφερθεί σε άλλα μέρη της Ελλάδας και σε άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα ελληνοτουρκικά, είπε πως «ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε. Η ένταση όμως δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Οι θέσεις μας για το Κυπριακό δεν αλλάζουν».

Ερωτηθείσα για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η κα Πελώνη απάντησε: «Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ