ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο κορωνοϊός - Κικίλιας: Εμβόλια της Pfizer και στα νησιά

Εμβόλιο κορωνοϊός - Κικίλιας: Εμβόλια της Pfizer και στα νησιά
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει άμεσα η αποστολή εμβολίων της Pfizer στα νησιά προκειμένου να ενισχυθεί η επιχείρηση εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία».

«Σπρώχνουμε τόσο πολύ το κομμάτι της Γαλάζιας Ελευθερίας και στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά έτσι ώστε να τονώσουμε την επιχείρηση αυτή», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Pfizer σε νησιά όπως η Αίγινα, Νάξος, Κέρκυρα, Πάρος Χίος, Κως, Σύρος, Θάσος, Λευκάδα και άλλα.

Για τα προνόμια υπέρ των εμβολιασμένων

Ο κ. Κικίλιας παρενέβη, εξάλλου, στη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με την καθιέρωση προνομίων σε όσους πολίτες εμβολιάζονται έναντι του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να μην αναγνωρίσει η πολιτεία την προσπάθειά τους να συμβάλουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

«Θα υπάρξει επιβράβευση για όσους εμβολιάζονται», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «η ίδια η κοινωνία θα σπρώξει όλους όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, που είναι πιο διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι μελετώνται οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η πολιτεία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τα προνόμια, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα δοθούν «αφού ανοίξουν όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες»

«Πρόκειται για επιβράβευση και διευκόλυνση αυτών που έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανοσία μέσα στο καλοκαίρι επισημαίνοντας ότι «στις ηλικίες άνω των 60 ετών ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων».

«Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν. Είμαστε καλύτερα από τον στόχο στην επιχείρηση "Ελευθερία"», πρόσθεσε ο υπουργος Υγείας.

Ανακοίνωσε, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια των πολιτών ηλικίας 18-24.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ