ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν είστε ο Παπανδρέου - Πολεμάτε φανταστικούς ανεμόμυλους

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν είστε ο Παπανδρέου - Πολεμάτε φανταστικούς ανεμόμυλους
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις κατηγορίες τού Αλέξη Τσίπρα περί «εργασιακού μεσαίωνα» που εισάγει το εργασιακό νομοσχέδιο απάντησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του σχολιάζοντας την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη» στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ανακαλώντας παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τις θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος, κατά τον πρωθυπουργό, αφήνει υπονοούμενα για την ασφάλεια των εμβολίων. «Να αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες Πολάκη», ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη δεύτερη παρουσία του στο βήμα.

«Άκουσα τις αναφορές σας περί ελίτ. Ο εργατοτεχνίτης που θα χάσει τη δουλειά του και θα λάβει αποζημίωση ως υπάλληλος είναι ελίτ; Είναι ελίτ ο νέος πατέρας που θα πάρει άδεια πατρότητας για πρώτη φορά;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην κριτική για το νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι ίδιες οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλλάξει, όχι επειδή το επιθυμούμε αλλά επειδή έτσι προέκυψε. Δεν μπορούμε εμείς να αμφισβητήσουμε την πραγματικότητα. Αλλά μπορούμε να ρυθμίσουμε την πραγματικότητα των επιχειρήσεων. Σας έκανα μια σειρά από ερωτήσεις, αν συμφωνείτε ή αν διαφωνείτε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Γι' αυτά δεν είπατε κουβέντα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν θα γίνουν οι εκλογές, σε δύο χρόνια, θα κάνουμε τη συνολική αποτίμηση για το πώς θα φέρουμε τη χώρα μας στον δρόμο της ανάπτυξης είπε προσθέτοντας ότι «τα άστρα είναι ευθυγραμμισμένα στην πορεία ανάπτυξης της οικονομίας», είπε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

«Η δεξιά, η Νέα Δημοκρατία που αντιπαλεύετε δεν υπάρχει, αντιπαλεύετε φανταστικούς ανεμόμυλους» τόνισε αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Τσίπρα, ενώ απαντώντας, όπως είπε, στην «απρέπεια» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε πει πως δεν θα εμπιστευόταν τον κ. Μητσοτάκη ούτε για διαχειριστή της πολυκατοικίας του, σχολίασε:

«Σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι διαχειριστής μιας πολυκατοικίας που θα είχατε φτιάξει εσείς ως πολιτικός μηχανικός», είπε ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ