ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Το τι πιστεύουν οι πολίτες θα το δείτε στις εκλογές

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Το τι πιστεύουν οι πολίτες θα το δείτε στις εκλογές
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Απάντηση στα «πυρά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έδωσε και κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι πιστεύουν οι πολίτες, και αυτό θα σας το δείξουν, μια και καλή, όταν θα έρθει η ώρα των επόμενων εκλογών».

Ειδικότερα, στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε στις «βολές» του Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού, λέγοντας: «Θα καταθέσω στα πρακτικά κ. Τσίπρα τέσσερις σελίδες από τίτλους άρθρων που μιλούν με πολύ θετικά λόγια για την Πατρίδα μας, για τις οικονομικές της επιδόσεις και το γεγονός ότι για πρώτη φορά δανειζόμαστε με αρνητικά επιτόκια. Για τον τρόπο με τον οποίο οργανώσαμε την επιχείρηση εμβολιασμού, όπως και το γεγονός ότι ήμασταν από τις πρώτες χώρες που καταθέσαμε το σχέδιό μας για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο εκτιμούμε ότι εντός της ημέρας θα έχει εγκριθεί.

»Το γεγονός κύριε Τσίπρα, ότι η εικόνα της χώρας βελτιώνεται στο εξωτερικό και ότι
αφήνουμε πίσω μας δύσκολες και σκοτεινές εποχές, μόνο καλό είναι για τη χώρα.
Και ήταν όντως σκοτεινές κάποιες από τις εποχές αυτές. Και επειδή διαπίστωσα ότι
ενοχληθήκατε και από τη σχετική αναφορά την οποία έκανα με αφορμή τα 40
χρόνια από την είσοδο της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να σας πω
ότι η ιστορία των παρατάξεών μας, η διαδρομή η προσωπική του καθενός μας, δεν
διαγράφεται, ούτε ξεχνιέται. Λογοδοτούμε όλοι μας απέναντι στην Ιστορία. Εγώ
λογοδοτώ στον ελληνικό λαό ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας και
εσείς ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης και στο τέλος και οι δύο θα λογοδοτήσουμε
στις επόμενες εκλογές.

»Καταθέτω, λοιπόν, στα πρακτικά τον σχετικό ενδεικτικό μόνο κατάλογο από τα
θετικά δημοσιεύματα για τη χώρα. Καταλαβαίνω ότι οτιδήποτε καλό γράφεται για
τη χώρα, όχι για την Κυβέρνηση, σας προκαλεί πάντα μία σχετική δυσθυμία. Το
δείχνετε εξάλλου, και μέσα από αυτά που λέτε και μέσα από τη γλώσσα του
σώματος. Είναι καλό, όμως, η χώρα να αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος παίκτης
στη γεωπολιτική σκακιέρα.

»Είναι καλό να αναγνωρίζεται ως μια χώρα η οποία είναι στην πρώτη γραμμή της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Είναι καλό η χώρα να αναγνωρίζεται ότι έκανε ένα ψηφιακό άλμα ως προς τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει στον Έλληνα πολίτη. Αλλά τελικά το τι γράφει ο ξένος Τύπος μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι το τι πιστεύουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν, μια και καλή, όταν θα έρθει η ώρα των επόμενων εκλογών.»

Τσίπρας: Να ζητήσετε συγγνώμη για την AstraZeneca

Nα ζητήσει συγγνώμη για τη διαχείριση του ζητήματος της AstraZeneca κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική ότι η Αντιπολίτευση δεν έβαλε πλάτη στη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως αυτά μπορεί να τα λέει μονάχα κάποιος που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι αχάριστος.

«Θέλω να θυμίσω ποια ήταν η στάση σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε καθετί που έκανε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω ότι είχατε έρθει εδώ και μας κουνάγατε το δάχτυλο ως υπεύθυνους και εγκληματίες για τον ιό της γρίπης. Και έρχεστε σήμερα εδώ σαν να μην έχετε καταλάβει τίποτα» είπε ο κ. Τσιπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασε, δε, πως η κυβέρνηση αντί συγγνώμης σε νέους κάτω των 39 ετών, που με δικές της υποδείξεις η επιτροπή όρισε μόνο ένα εμβόλιο κι άσκησε πιέσεις ενώ στην ΕΕ έλεγαν ότι αυτό προκαλεί θρομβώσεις στους νέους, συνεχίζει την καραμέλα πως η Αντιπολίτευση δεν «έβαλε πλάτη» στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για τη διαχείριση του ζητήματος της AstraZeneca. Στηρίζοντας, δε, τον πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που δέχθηκε «πυρά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο Πολάκης ήταν στην Επιτροπή που έδωσε την οδηγία να το κάνουν οι κάτω των 60; Ο Πολάκης άλλαξε μετά απόφαση και είπε συγγνώμη λάθος αποσύρεται, γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία;»

Η πολυκατοικία, ο διαχειριστής και το διαμέρισμα

Απαντώντας στο λογοπαίγνιο του πρωθυπουργού για τον διαχειριστή πολυκατοικίας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Ωραίο λογοπαίγνιο για το διαχειριστή της πολυκατοικίας και την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα εγώ και δεν θα μπαίνατε διαχειριστής. Να σας πω κάτι; Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που θα σας έδινε διαμέρισμα… σε έναν τέτοιο μπαταχτσή, που δεν θα του έδινε ποτέ τα λεφτά πίσω.

»Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που, όπως εσείς, αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησης του, όπως εσείς στο κόμμα σας συσσωρεύετε 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο φτάνοντας τα 120 εκατ. ευρώ τη δεκαετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους, που είναι ζήτημα ισονομίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ