ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Και νέο άδειασμα Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Και νέο άδειασμα Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Σε δεύτερη αποδοκιμασία των δηλώσεων Πολάκη περί εμβολιασμού προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το … συντροφικό άδειασμα του πρώην υπουργού από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών ως μόνον «αντίδοτο» στον κορωνοϊό.

«Στη Βουλή τον πρόεδρο του κόμματος τον αντιπροσωπεύω εγώ ως ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και θέλω να κάνω εντελώς ξεκάθαρο ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού», υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να συμπληρώσει με νόημα ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό. Ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε μάλιστα έκκληση σε όλους όσοι διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις να μην έχουν κανέναν φόβο και να εμβολιαστούν.

Αφορμή στάθηκε η επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στον Παύλο Πολάκη, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση. Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μην κάνει σπέκουλα στο θέμα αυτό κι εκείνος με τη σειρά του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη δήλωση Τσακαλώτου.

«Απολύτως μας καλύπτει η σημαντική δήλωση σας», είπε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησε με την πρόταση να προχωρήσουν από κοινού τα κόμματα σε εκστρατεία για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου να χτιστεί τείχος ανοσίας για το χειμώνα.

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη για τις αναφορές του περί εμβολιασμού μόνον για τους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες.

«Έχετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας που έχει θέσει τον εαυτό του επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Κάθεστε μαζί του στα ίδια έδρανα και δεν τολμάτε να πείτε λέξη. Δεν χωράει να πατάμε σε δυο βάρκες, να πείτε με πια πλευρά είστε», είπε καπευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο Παύλος Πολάκης δεν είναι οποιοσδήποτε ψεκασμένος αλλά ένας πρώην υπουργός Υγείας που επηρεάζει κόσμο με τις θέσεις του.

Απαντώντας ο Κώστας Ζαχαριάδης επικαλέστηκε το παράδειγμα εμβολιασμού του Αλέξη Τσίπρα, του ιδίου αλλά και του περίγυρου του με το εμβόλιο της Astra Zeneca, καλώντας τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει «γιατί παίζει αυτό το παιχνίδι».

Κόντρα για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Στο επίκεντρο της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρέθηκαν και τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία με τον κ. Γεωργιάδη που δέχθηκε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται μια παρά πολύ κακή συμφωνία με υπεύθυνο τρόπο.

«Φέρτε τώρα τα μνημόνια, σταματήστε να παίζετε με συμφέροντα της χώρας στην περιοχή και να δίνετε ζωτικό χώρο διείσδυσης της Τουρκία στα Βαλκάνια», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Αν κάποιοι από εσάς δεν τα ψηφίσουν, θα τα ψηφίσουν κάποιοι από εμάς», είπε με τον υπουργό Ανάπτυξης να επικαλείται τα tweets του Ζόραν Ζάεφ περί Μακεδονίας και να τονίζει ότι στην «κακή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται και μηχανισμούς ποινής, όταν κάποιος την παραβιάζει».

«Το ότι έρχεστε και μας καλείτε να τα ψηφίσουμε, μετά τις συμπεριφορές με Ζάεφ και Euro όταν είναι έξαλλος ένας ολόκληρος λαός ακόμη δεν έχετε καταλάβει ποσό κακή συμφωνία έχετε φορτώσει στο λαό», απάντησε ο κ Γεωργιάδης.

Κώστας Τασούλας για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία, σχολίασε: «Δεν είναι στην προτεραιοποιηση μας. Δεν επηρεάζουν την υλοποίηση της συμφωνίας. Δεν είναι κάτι συνταρακτικό...Το σκέλος που αφορά το FIR ούτως ή άλλως τηρείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ