ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ προς Χαρδαλιά: Ποιος είναι ο «μεγάλος» που έδωσε εντολή να μπουν ασθενείς χωρίς έλεγχο;

ΣΥΡΙΖΑ προς Χαρδαλιά: Ποιος είναι ο «μεγάλος» που έδωσε εντολή να μπουν ασθενείς χωρίς έλεγχο;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συνέχεια δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση για το ζήτημα που έχει προκύψει με το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά, το Οκτώβριο μπασκετμπολίστες της Φενερμπαχτσέ πέρασαν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο αν κι εμπύρετοι, ύστερα από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε το δημοσίευμα συκοφαντικό και ανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αντί για αοριστολογίες, επιθέσεις και σπασμωδικές κινήσεις, περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις:

1. Είναι ψεύτικα ή αληθινά τα sms των αξιωματικών της Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου, που επικαλούνται εντολή του για να περάσουν χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ, λίγο πριν την επιβολή του δεύτερου λοκντάουν;

2. Εάν είναι αληθινά, αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενό τους είναι αναληθές, τότε περιμένουμε να καταθέσει άμεσα μήνυση εναντίον των υπευθύνων αξιωματικών και να παρέμβει εισαγγελέας για να ανοίξουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα.

3. Ποιος είναι ο «μεγάλος» που έδωσε «εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο», αφού «έχει ενημερωθεί η ηγεσία»; Αν ο «μεγάλος» δεν είναι ο κος Χαρδαλιάς, τότε ποιος είναι; Μήπως κάποιος ακόμη πιο ψηλά στη κυβερνητική ιεραρχία;

4. Τέλος περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά, πολιτικό προϊστάμενο των εν λόγω αξιωματικών να απαντήσει αν είναι εν γνώση του ότι κρατικοί αξιωματούχοι και συνεργάτες του μιλούν σε «πακιστανικά» τηλέφωνα για υπηρεσιακά θέματα. Ποιος ο λόγος, από ποιους φυλάγονται και ποιες οι παράνομες πράξεις που θέλουν να κρύψουν;​»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ