ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη την Παρασκευή

Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη την Παρασκευή
Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει την Παρασκεύη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Η συνάντηση θα γίνει στον απόηχο της προκλητικής συμπεριφοράς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα και τις δηλώσεις που έκανε για την Αμμόχωστο και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την Τετάρτη.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν επί τάπητος και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και του εξέφρασε την απόλυτη συμπαράσταση της Ελλάδας, μετά τις τελευταίες απαράδεκτες εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Παράλληλα, η κυρία Σακελλαροπούλου τον διαβεβαίωσε για την αταλάντευτη προσήλωση της χώρας μας στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μόνη βάση για την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ