ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών για πανδημία και Παιδεία στη Βουλή

Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών για πανδημία και Παιδεία στη Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της Παιδείας με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Στις δευτερολογίες τους ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, ωστόσο, αντιπαρατέθηκαν για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική περί διχασμού, υποστήριξε ότι
«η επιχειρηματολογία υπέρ του κοινού καλού στον εμβολιασμό δεν αποτελεί διχαστική ρητορική» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι αν και τασσόταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, δεν ψήφισε την σχετική τροπολογία.

«Όταν θέλετε να αρέσετε σε όλους η πιθανότητα είναι να μην αρέσετε σε κανέναν» είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι πατάει σε δύο βάρκες.

Σε ότι αφορά στην ελάχιστη βάσης εισαγωγής και την κριτική ότι έχει άγνοια για το ελληνικό πανεπιστήμιο, καθώς εκείνος σπούδασε στο Χάρβαρντ, απάντησε ότι και εκείνος έδωσε εξετάσεις που ήταν απαραίτητες για να προσμετρηθεί στο βαθμό του απολυτηρίου του.

Παραδέχθηκε πάντως, ότι η απόφαση για τις βάσεις δεν είναι δημοφιλής απόφαση, αλλά δύσκολη που έχει πολιτικό κόστος. «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου», είπε και εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνος «γίνεται ο καλύτερος χορηγός των κολεγίων».

Μητσοτάκης: Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών

«Οι ρυθμίσεις που εισάγετε σήμερα είναι όσα ακριβώς ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα απο το 2015, παρότι βγήκαμε από τα μνημόνια φέρνετε όλες τις μνημονιακές επιλογές στην παιδεία» αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε ιδεοληψίες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Είστε απόλυτα ιδεοληπτικός και εμμονικός, έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες να αποκαταστήσουμε την αδικία με τις βάσεις εισαγωγής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ελιτισμό να πιστεύεις στη σύγχρονη εποχή ότι το να κόβεις τη δυνατότητα των παιδιών να σπουδάζουν θα δημιουργήσεις καλύτερη παροχή σπουδών.

Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κατηγόρησε την κυβέρνηση στη δευτερολογία της η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα ήταν καλά οργανωμένο για όσους ήθελαν να εμβολιαστούν, αλλά όχι για όσους είχαν καχυποψία.

«Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, βάζετε τα στελέχη σας να τσουβαλιάζουν τους ψεκασμένους με όσους φοβούνται. Δεν κάνατε ειδική καμπάνια ενημέρωσης για όλους αυτούς» είπε.

Μνημείο σκοταδισμού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου που συζητείται από χθες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κουτσούμπας: Μνημείο σκοταδισμού το νομοσχέδιο για την Παιδεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ