ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπίρτζης: Γιατί η αστυνομία κοιτούσε άπραγη την επίθεση σε δημοσιογράφους στη φωτιά;

Σπίρτζης: Γιατί η αστυνομία κοιτούσε άπραγη την επίθεση σε δημοσιογράφους στη φωτιά;
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Το γεγονός ότι αστυνομικοί κοιτούσαν άπραγοι την φασιστική επίθεση στην Ελευθερία Σπυράκη και τον Κώστα Αλατζά, το δημοσιογραφικό συνεργείο του Open, μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Ή ότι είχαν εντολή να μην παρέμβουν ή ότι ήταν σε συνεννόηση με τους φασίστες» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή δύο συνεργεία του OPEN στους Θρακομακεδόνες δέχτηκαν επίθεση, ενώ κάλυπταν σε απευθείας σύνδεση την καταστροφική φωτιά στην Αττική.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων.

Αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά ενώ στη συνέχεια ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη.

Το περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά καθώς υπήρχε απευθείας σύνδεση με τα δημοσιογραφικά συνεργεία να γίνονται θύματα επίθεσης εν ώρα εργασίας με τη σύνδεση να διακόπτεται απότομα εξαιτίας της επίθεσης.

Λίγα λεπτά αργότερα η Ελευθερία Σπυράκη περιέγραψε το πώς ακριβώς συνέβησαν τα γεγονότα αναφέροντας ότι ομάδα περίπου 15 ατόμων τους εξύβρισαν και τους επιτέθηκαν.

Μάλιστα ο οπερατέρ έπεσε και θύμα κλοπής, καθώς του αφαίρεσαν την τσάντα του με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο.

Ερωτήματα γεννά η στάση της αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με τη δημοσιογράφο που δέχτηκε την επίθεση, πολύ κοντά στο περιστατικό υπήρχε αστυνομική παρουσία η οποία όμως κοιτούσε αμέριμνη χωρίς να παρέμβει στην επίθεση που δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι εν ώρα εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ