ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Προτεραιότητα οι πυρόπληκτοι και η αποκατάσταση των ζημιών

Σκέρτσος: Προτεραιότητα οι πυρόπληκτοι και η αποκατάσταση των ζημιών

Αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της επόμενης ημέρας των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και στο μέτωπο της πανδημίας είναι τα ζητούμενα από τα πέντε πρόσωπα που επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το νέο κυβερνητικό σχήμα. 

Ο νέος υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, απέδωσε αμέσως μετά την ορκωμοσία το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που έχουν χάσει τις περιουσίες τους στις πυρόπληκτες περιοχές, πρόσθεσε:

«Όλη μας η δουλειά - το λέω ειλικρινά - αυτό το διάστημα θα έχει να κάνει με το να αποκαταστήσει τις ζημιές και να αισθανθούν ξανά ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους».

Ο έως σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος-Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος ανέλαβε λίγο μετά τη 13:00 καθήκοντα ως νέος υπουργός Επικρατείας, με αρμοδιότητες σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε αλλαγή αρμοδιοτήτων επί του κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Σκέρτσος, επί της ουσίας, αναβαθμίζεται, και θα συνεργάζεται με τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες, δηλαδή τη διαχείριση θεμάτων κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Στόχος της αναβάθμισης του κ. Τριαντόπουλου είναι να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος χαρακτήρισε «δύσκολο» το έργο, επιπλέον επεσήμανε ότι «έχουμε πολλή δουλειά όλοι μας με συντονισμό και εργασία, πολλή δουλειά από εδώ και πέρα», ενώ και αυτός έκανε λόγο για τη «μεγάλη τιμή» που του έκανε ο πρωθυπουργός.

Το βιογραφικό του Άκη Σκέρτσου

Ο Άκης Σκέρτσος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική διαχείριση και το Lobbying (M.A. in Political Management and Lobbying) στο Πανεπιστήμιο George Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούνιος 2012 - 2014), διευθυντής του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, καθώς και γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων την περίοδο 2014-2019.Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 9 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ