ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Για αθλιότητες τύπου Καρανίκα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη

Οικονόμου: Για αθλιότητες τύπου Καρανίκα τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Για «στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, τη σύζυγό του και τα παιδιά του» έκανε λόγο ο κυβεενητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα στο Facebook και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του κ. Καρανίκα στο Facebook για το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ, λόγω σπουδών της κόρης του.

«Θα αφήσω κατά μέρους αυτά που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, διότι τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Δυσκολεύεται κανείς να βρει λόγια που να περιγράφουν το μέγεθος της αθλιότητας. Γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στρατηγική τους επιλογή να πλήξουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, τη σύζυγό του, τα παιδιά του. Αντιλαμβανόμαστε για τι μιλάμε; Στοχοποιείται ένα νέο κορίτσι, 18 χρονών, στην αφετηρία ενός ξεκινήματος της ζωής του με πράγματα αχαρακτήριστα», απάντησε αρχικά ο κ. Οικονόμου.

«Εδώ δεν έχει χαθεί απλώς το μέτρο, μιλάμε για έναν κατήφορο χωρίς τελειωμό. Πρώτα από όλα σε τέτοιου είδους αθλιότητες και ανηθικότητες είναι είναι σαφές ότι από εδώ και πέρα τον λόγο θα έχει τον έχει η Δικαιοσύνη. Στις δημοκρατίες θεσμικά οι πολίτες θωρακίζονται απέναντι σε τέτοιου είδους αθλιότητες με τους κανόνες του κράτους δικαίου».

«Υπάρχει όμως και ένα άλλο ζήτημα. Ο κ. Καρανίκας ήταν ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Ήταν συνοδοιπόρος του από τα παλιά, από τα φοιτητικά τους χρόνια. Έχει περάσει μια μέρα και δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει, να τον αποδοκιμάσει», συνέχισε.

«Δεν θέλω να θυμίσω ότι σε περιπτώσεις -όχι αντίστοιχες διότι δεν υπάρχουν- που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ξεφεύγουν από τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες τοποθέτησης στον δημόσιο βίο που έχουμε θέσει τι συμβαίνει. Αποδοκιμάζονται, διαγράφονται, απομακρύνονται αμέσως. Όχι για τέτοιου είδους αισχρότητας και αθλιότητας θέματα», υπογράμμισε.

«Επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι το χειρότερο του να είσαι ανίκανος, είναι να είσαι ικανός για όλα. Ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στην πολιτική αντιπαράθεση δεν φαίνεται να έχει τέλος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ