ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Το υπουργείο Υγείας με σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα

Κικίλιας: Το υπουργείο Υγείας με σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα
INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ψύχραιμο και λιτό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας.

Ο απελθών υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας -ο οποίος συνέδεσε τη θητεία του στην Αριστοτέλους με την τεράστια υγειονομική κρίση της πανδημίας- τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας τον σημάδεψε ανεξίτηλα πολιτικά και ανθρώπινα. Δώσαμε μια τεράστια μάχη επί 18 μήνες και τα καταφέραμε, πρόσθεσε.

Ο νέος υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή από τον πρωθυπουργό η ανάληψη των νέων καθηκόντων του και αναφέρθηκε στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από την πλευρά της απερχόμενης ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό ενώ και ο ίδιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού με τη λογική της προστασίας της δημόσιας υγείας και όχι της τιμωρητικής διάθεσης. Ευχήθηκε καλό αγώνα στα καθήκοντα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή να τοποθετηθεί στη θέση αυτή, προσθέτοντας ότι φεύγει γεμάτος εμπειρίες. Ανέφερε ακόμη, ότι μπήκαμε σε μία μάχη χωρίς προϋπηρεσία, δώσαμε όλοι στη μάχη αυτή και χρειάζεται να δώσουμε λίγο ακόμη, με τον εμβολιασμό μας, ώστε να βγούμε από την κρίση. Είναι μία μάχη εδώ και 18 μήνες, θα την κερδίσουμε. Όλα τα χρόνια λέγαμε για τις αδυναμίες του ΕΣΥ, αλλά η πανδημία ανέδειξε τα ισχυρά σημεία του συστήματος υγείας.

Από την πλευρά της η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας καθηγήτρια Πνευμονολογίας και πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Ασημίνα Γκάγκα - η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης της πανδημίας από την πρώτη στιγμή- υπογράμμισε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να βγούμε από την κρίση της πανδημίας ωστόσο έχει γίνει σημαντικό έργο. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή ανάληψης της νέας θέσης, όσο και τους τρεις απερχόμενους υπουργούς και αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών υγείας, πρόληψης, αλλαγών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στις συνθήκες νοσηλείας του ΕΣΥ, οι οποίες είναι εξαιρετικές, όπως είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έργο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους καθώς και στην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου, όσον αφορά στην πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης.

Η υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη -η οποία παραμένει στο πόστο της- αναφέρθηκε στον πρωτόγνωρο αγώνα του Βασίλη Κικίλια αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας γενικότερα, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και ευχαρίστησε τόσο τον απερχόμενο υπουργό Υγείας όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για την συνεργασία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ