ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Η ένδεια στελεχών της ΝΔ οδηγεί σε μεταγραφές από την Κύπρο

Κίνημα Αλλαγής: Η ένδεια στελεχών της ΝΔ οδηγεί σε μεταγραφές από την Κύπρο
INTIME/Δελτίο τύπου / POOL

Ως έλλειψη στελεχών στη Νέα Δημοκρατία με αποτέλεσμα να αναζητούνται εκ μεταγραφής στελέχη από την Κύπρο, χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής τον διορισμό του Χρήστου Στυλιανίδη, ως υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου τονίζεται: «Απόλυτη ένδεια στελεχών στην Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης καταφεύγει τώρα σε μεταγραφές πολιτικών της δεξιάς (στελεχών της ΔΗΣΥ) από την Κύπρο».
Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ακόμα πως πρέπει να «κρατάμε “μικρό καλάθι” για το αποτέλεσμα, μια και η αποτυχημένη πολιτική της ΝΔ στο σύστημα πολιτικής προστασίας -που κατευθύνεται από την Μαξίμου Α.Ε.- παραμένει».

Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων απο το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πριν αναλάβει Επίτροπος, ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (2014), ενώ σε δύο διαφορετικές περιόδους υπηρέτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2013-2014 και 1998-1999).

Κατά την περίοδο 2006-2013 ήταν μέλος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (εξελέγη το 2006 και το 2011 με τον ΔΗΣΥ) και είχε σημαντική κοινοβουλευτική παρουσία και δράση. Μεταξύ 2006 έως 2011 διετέλεσε, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και εξελέγη μέλος του Προεδρείου της το 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ