ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν θα είναι παρατηρητής στο κύμα ακρίβειας

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν θα είναι παρατηρητής στο κύμα ακρίβειας
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να είναι παρατηρητής, στο κύμα ακρίβειας που αναμένεται να χτυπήσει τους πολίτες, διεμήνυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως στη Θεσσαλονίκη θα κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση στήριξης των νοικοκυριών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δεν θα μείνει παρατηρητής του φαινομένου. Ανησυχούμε και θα παρέμβουμε ώστε το αναμενόμενο κύμα ακρίβειας να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στον Έλληνα φορολογούμενο».

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η πολιτική της κυβέρνησης κινείται σε τρεις άξονες:

«Ο πρώτος είναι η συνέχιση της πολιτικής που ενδυναμώνει το εισόδημα και δημιουργεί δουλειές. Η δεύτερη επιλογή μας είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να λειτουργεί σωστά η αγορά, ο καταναλωτής να έχει επιλογές και να υπάρχει σωστή εποπτεία για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια. Ο τρίτος άξονας είναι στοχευμένες παρεμβάσεις, για παράδειγμα στο ηλεκτρικό ρεύμα ή σε οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την ενέργεια. Εκεί θα έχουμε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό».

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει την πολιτική της για την αύξηση των εισοδημάτων και τη δημιουργία συνθηκών που θα τονώσουν την ανάπτυξη της οικονομίας» ανέφερε ο κ Οικονόμου.

Για τους εικονικούς εμβολιασμούς

Σε ό,τι αφορά στα περιστατικά εικονικών εμβολιασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως πρόκειται για κραυγαλέα παράνομη πράξη. Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία δεν είναι καθόλου ευάλωτη καθώς επιτρέπει την άμεση ιχνηλάτηση και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις ποινές είναι συγκεκριμένο και προβλέπει πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απόλυση. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», συνέχισε σημειώνοντας πως επειδή έχουν εμπλακεί και οι εισαγγελικές αρχές, εκτός από τις διοικητικές και τις πειθαρχικές κυρώσεις, υπάρχουν και ποινικές διαδικασίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και σημείωσε πως «χθες η αντιπολίτευση διάλεξε να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα» και υπογράμμισε για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών πως «πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για ακραία παράνομη πράξη που στρέφεται κατά της κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ