ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαίρει η Γαλλία την Ελλάδα για την αγορά ακόμη έξι Rafale

Συγχαίρει η Γαλλία την Ελλάδα για την αγορά ακόμη έξι Rafale
AP Photo/Michael Varaklas

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, συνεχάρη την Αθήνα για την πρόθεσή της να αγοράσει επιπλέον έξι Rafale, έπειτα από μια πρώτη παραγγελία 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Εξαιρετική είδηση: Η Ελλάδα μόλις ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει έξι επιπλέον Rafale. Μαζί θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε μια πραγματικά αυτάρκη Ευρώπη» αναφέρει η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε χθες, Σάββατο, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ την αγορά άλλων έξι γαλλικών μαχητικών Rafale.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως σύντομα τα Rafale που διαθέτει η χώρα θα γίνουν 24, καθώς θα αγοράσουμε ακόμη έξι ώστε να συμπληρωθεί η πρώτη Μοίρα (332 Πολεμική Αεροπορία).

Τα πρώτα αεροσκάφη θα πετούν στον ελληνικό ουρανό πριν από το τέλος του 2021.

«Εδώ ανακοίνωσα πέρσι την αγορά των 18 Rafale που σύντομα θα γίνουν 24. Φέτος βρίσκομαι και πάλι εδώ για να ενώσω και να δώσω προοπτική, για να περιγράψω το σχέδιο μας για την Ελλάδα που αλλάζει, βαδίζει μπροστά και κοιτάζει ψηλά. Για να παρουσιάσω τα ακόμα περισσότερα που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί από το 2022 και μετά. Η φετινή έκθεση καθοριστικός σταθμός επανεκκίνησης και σημείο αφετηρίας μίας συναρπαστικής δεκαετίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΘ 2021- Μητσοτάκης: Πενταετής η αμυντική συνεργασία με ΗΠΑ - Έρχονται και άλλα Rafale από Γαλλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ