ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Άμεσα τροπολογία για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Οικονόμου στο CNN Greece: Άμεσα τροπολογία για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα
ΙΝΤΙΜΕ

Την αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη των μονοκλωνικών αντισωμάτων στα θεραπευτικά πρωτόκολλα απέναντι στον κορωνοϊό σήμανε μέσω του CNN Greece, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου: «Μόλις πρόσφατα δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό για τη χρήση των μονοκλωνικών ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας, άμεσα την επόμενη εβδομάδα, που θα επιτρέψει στη χώρα μας την προμήθειά τους». 

Ο κ. Οικονόμου αντέκρουσε τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν από την αντιπολίτευση για καθυστερήσεις στη χρήση των μονοκλωνωνικών αντισωμάτων. Ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ αφού υπογράμμισε ότι η χώρα μας συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια δοκιμής και παρακολούθησης, ανάπτυξης των μονοκλωνικών, υπογράμμιζε αιχμηρά ότι δεν θα μπορούσε να προβεί σε μια μαζική προμήθεια και εφαρμογή τους χωρίς να έχουν λάβει έγκριση:

«Εκείνο όμως που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι οφείλουμε να ξεχνάμε ότι πίσω από αυτή την ιστορία των μονοκλωνικών που έσπευσε χθες με κάποιο τρόπο να αξιοποιήσει το σύνολο της αντιπολίτευσης κρύβονταν η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέματα και αμφιβολίες σε ότι αφορά στον εμβολιασμό είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα Τα μονοκλωνικά δημιουργούν μία θεραπεία σε κάποιο στάδιο της νόσησης, για το οποίο εγώ δεν τοποθετούμαι. Αρμόδιοι ερευνητές και επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί και μετά από μια διαδικασία δοκιμών, κατέληξε στην τελευταία απόφαση, την οποία η χώρα μας θα αξιοποιήσει και με τον τρόπο που σας είπα».

Κλιμακώνοντας τις βολές του κατά της αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «Άλλο πράγμα αυτό και άλλο ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν αυτή την ιστορία ως άλλοθι για να δημιουργήσουν ενστάσεις και αμφιβολίες για να το καταστήσουν ισοδύναμο του εμβολιασμού. Το εμβόλιο είναι το βασικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να θωρακιστούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ