ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Ελπιδοφόρο: Παιδαριώδης ο χειρισμός της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ για Ελπιδοφόρο: Παιδαριώδης ο χειρισμός της κυβέρνησης
ΙΝΤΙΜΕ

«Ο κυβερνητικός χειρισμός του ζητήματος που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου σε τουρκική εκδήλωση είναι τουλάχιστον παιδαριώδης» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Απαξιώνει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, αλλά εκθέτει ταυτόχρονα και τον Έλληνα πρωθυπουργό, που για άλλη μια φορά εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται, αλλάζοντας κάθε δυο ώρες στάση σε σχέση με την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ανάλογα με το ποια τάση στο εσωτερικό της ΝΔ ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

«Καλό είναι ο κος Μητσοτάκης να καταλάβει ότι η παρουσία και οι συναντήσεις του σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να υπόκεινται σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες και σε παιχνίδια εσωκομματικών ισορροπιών».

«Κλείδωσε» η συνάντηση μετά το mea culpa

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Νέα Υόρκη, στις 13.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος), δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» που προηγήθηκε.

Αν και αργά το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την ακύρωση της συνάντησης, ωστόσο σήμερα το πρωί τα δεδομένα άλλαξαν μετά την ανακοίνωση του αρχιεπισκόπου, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την «οδύνη» που προκάλεσε.

«Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο» ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος στην ανακοίνωσή του και δήλωνε ότι ως Κωνσταντινουπολίτης γνωρίζει τι σημαίνει ξεριζωμός και προσφυγιά.

Διαβάστε επίσης

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Ελπιδοφόρος: Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ