ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης-Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Ρωσία σε λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Αναστασιάδης-Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Ρωσία σε λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του ΟΗΕ
JOHN ANGELILLO / Pool UPI / ASSOCIATED PRESS

Τη θέση αρχή της Ρωσίας περί λύσης του Κυπριακού στη βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ επανέλαβε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώπιον του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, σε συνάντησή τους σήμερα, Παρασκευή, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε κατόπιν της συνάντησης πως ενημέρωσε τον Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ως προς το Κυπριακό, ευχαριστώντας τον για τη στάση της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο και την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

«Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις και να του εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη στάση που βεβαίως η Ρωσία έχει τηρήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τα πρόσφατα γεγονότα της παραβίασης του στάτους κβο της Αμμοχώστου από την Τουρκία, και να μεταφέρω τις θέσεις και την εμμονή μας στη συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση μιας λύσης, στη βάση πάντα των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

«Ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε τη δική τους θέση αρχής, ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ