ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Οικονόμου – Τσίπρα για τα αιματηρά επεισόδια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Κόντρα Οικονόμου – Τσίπρα για τα αιματηρά επεισόδια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία αρχείου ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME NEWS

Περαιτέρω πολιτικές διαστάσεις αποκτούν τα όσα εκτυλίσσονται στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, από το πρωί της Τρίτης.

«Ο κ. Τσίπρας που κυβέρνησε με ένα κομμάτι της ακραίας δεξιάς του κ. Καμμένου δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην παράταξη που ξεκίνησε τη δίωξη της εγκληματικής οργάνωσης και στην κυβέρνηση που στην διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε η δίκη και η καταδίκη της Χρυσής Αυγής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας για τη στάση τους αναφορικά με τις επιθέσεις ακροδεξιών στη Σταυρούπολη, άσκησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με τίτλο «Τα κοινά της Παιδείας».

«Δεν έχει νόημα να καταδικάζεις την βία από όπου κι αν προέρχεται όταν ξέρεις από που προέρχεται» ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Δείτε τι έγινε στην Θεσσαλονίκη, στην Σταυρούπολη χθες και σήμερα, όπου ένα δημόσιο σχολείο έχει καταληφθεί από ομάδες νεοναζί και το υπουργείο Παιδείας νίπτει τας χείρας του και κρατά ίσες αποστάσεις, λέει απλώς ότι καταδικάζει την βία…Για να μην χάσει το ακροατήριο της ακροδεξιάς αφήνει μία πηγή έντασης και σύγκρουσης μέσα στο σχολείο».

«Η ύπαρξη ισχυρών δημόσιων συστημάτων εκπαίδευσης είναι αναγκαία συνθήκη για να βρούμε αυτές τις απαντήσεις για το μέλλον. Για να νικήσουμε το μίσος, το φόβο, την παραπληροφόρηση, το φονταμενταλισμό», τόνισε.

«Όσοι σήμερα πολεμούν τη Δημόσια Παιδεία, δεν υψώνουν μόνο φραγμούς απέναντι στη γνώση, τη μόρφωση, για δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους. Αλλά υψώνουν ένα τείχος στην ίδια την πρόοδο αυτού του τόπου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ