ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία - Η Ζωή Ράπτη στις Βρυξέλλες

Πανευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία - Η Ζωή Ράπτη στις Βρυξέλλες

Το θέμα της ψυχικής υγείας στη μετά Covid 19 εποχή, απασχολεί όλη την Ευρώπη, καθώς το ψυχικό αποτύπωμα που άφησε και συνεχίζει να πυροδοτεί η υγειονομική κρίση, είναι τεράστιο και αγγίζει κάθε ηλικία.

H υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εκπροσώπησε την Πέμπτη την Ελλάδα, στην εναρκτήρια εκδήλωση της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ψυχική Υγεία στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Μ. Βασίλισσας του Βελγίου Ματθίλδης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης, υπό την ηγεσία του Περιφερειακού Διευθυντή του Π.O.Y. Ευρώπης, δρ. Χανς Κλούγκε.

Η υφυπουργός κατά την παρέμβασή της αναφέρθηκε στην επιτυχή διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής «Athens Mental Health Summit» για τις συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22 και 23 Ιουλίου 2021, η οποία αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη σημερινή Σύνοδο.

Επίσης, η κυρία Ράπτη υποστήριξε ότι η Πανευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ψυχική Υγεία θα διευκολύνει το πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων για τη Δημόσια Υγεία, όπως αυτή που προκλήθηκε στην Ψυχική Υγεία λόγω της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ