ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Σαββίδη για εχθρικό επενδυτικό περιβάλλον

«Καρφιά» Σαββίδη για εχθρικό επενδυτικό περιβάλλον
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε 2.812 ημέρες ή 7,5 χρόνια υπολόγισε το μέσο χρόνο αναμονής έγκρισης μιας επένδυσης ο Ιβάν Σαββίδης, χτυπώντας «καμπανάκι» στην κυβέρνηση ενόψει της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας, μιλώντας στην επιτροπή Διασποράς της Βουλής για την ανάγκη επενδύσεων ομογενών στη χώρα μας, χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ εχθρικό το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχει κανένας απολύτως μηχανισμός στήριξης επενδύσεων. «Η Ελλάδα χάνει το επενδυτικό παιχνίδι», σχολίασε και μίλησε για έλλειψη φορολογικών και άλλων κινήτρων και μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση μιας αίτησης από το ελληνικό δημόσιο.

Στην τοποθέτησή του προχώρησε και στην υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση, καλώντας την να προχωρήσει γρήγορα στην ψήφιση του νόμου. Ζήτησε να προσδιοριστούν οι βασικοί κλάδους στους οποίους επιθυμεί η κυβέρνηση να προσελκύσει επενδύσεις, αλλά και μέριμνα για όλους όσοι έχουν υποβάλλει ήδη επενδυτικά σχέδια. «Ο νόμος να προβλέπει ποινές για εκείνους που καθυστερούν και παρακωλύουν την χορήγηση άδειας», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής μία έκθεση σύμφωνα με την οποία περιορίζεται η αδειοδότηση των ξένων επενδύσεων και κατ’ επέκταση των επενδύσεων σε 6- 8 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ