ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα και ο σχεδιασμός στο δρόμο προς το Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα και ο σχεδιασμός στο δρόμο προς το Συνέδριο
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις δύο μεγάλες καμπάνιες του ΣΥΡΙΖΑ που θα «τρέξουν» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ).

Η πρώτη αφορά την ακρίβεια που θα κλιμακώνεται, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η δεύτερη θα αφορά την εγγραφή νέων μελών.

Παραλλήλως, θα «τρέξει» μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση όπου ο πρόεδρος και τα στελέχη θα επισκεφθούν και τις 13 περιφέρειες της χώρας, οργανώνοντας εκδηλώσεις και συζητήσεις.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε, επίσης, πως στο συνέδριο θα μετέχουν 5.000 αντιπρόσωποι.

Τα μέλη της ΚΕΑ εφόσον εκλεγούν ως σύνεδροι θα «τραβούν» άλλον έναν σύνεδρο, αλλά με στόχο να μην στερήσουν αντίστοιχες θέσεις.

Επιπλέον, όπως έχει ήδη γράψει το CNN Greece, θα υπάρχουν 100 με 150 διακεκριμένοι προσκεκλημένοι που θα προέρχονται, δίχως εκλογή, από την κοινωνία, τον πολιτισμό, τον ακαδημαϊκό κι αθλητικό χώρο.

Οι λίστες εγγραφής των νέων μελών θα κλείσουν στις 15 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια εγγραφής δεν θα σταματήσει, αλλά όσοι εγγραφούν μετά τις 15 Ιανουαρίου δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη των συνέδρων, για τεχνικούς, αλλά κυρίως για πολιτικούς λόγους. Όσο για τον προσυνεδριακό διάλογο, θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος, επίσης, ανακοίνωσε τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στις τρεις Επιτροπές που συγκροτούνται ενόψει του συνεδρίου.

Στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) θα συμμετέχουν οι τρεις πρώην γραμματείς του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Ρήγας και Πάνος Σκουρλέτης. Στην ΚΟΕΣ θα συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλους, οι Νίκος Παππάς, Έφη Καλαμαρά, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Πουλάκης, Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Μπίστης, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Στέργιος Καλπάκης, Πάνος Λάμπρου, Δημήτρης Σακελλάρης, Σοφία Πανδή, Χάρης Τσιόκας, Ανδρέας Νεφελούδης, Τάκης Κορμάς, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Θοδωρής Δρίτσας, Θάνος Μωραΐτης, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης.

Πρόεδρος της Επιτροπή Απόφασης και Θέσεων θα είναι ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς.

Σε αυτή θα συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλους, οι Σία Αναγνωστοπούλου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ράνια Σβίγγου, Σταύρος Αραχωβίτης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Όλγα Γεροβασίλη, Μενέλαος Γκίβαλος, Ρένα Δούρου, Ανδρέας Ξανθός, Γιώργος Κατρούγκαλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αχιλλέας Μητσός, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Παύλος Πολάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Φίλης, Αλέκος Φλαμπουράρης κι Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόεδρος της 17μελούς Επιτροπής Καταστατικού αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ