ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους»: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά

«Με αξιοπρέπεια μέχρι τέλους»: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά
Λουλούδια στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά σε ένδειξη τιμής INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούν, μέσω και του CNN Greece, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την Φώφη Γεννηματά.

Η είδηση του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ έχει βυθίσει σε πένθος σύσσωμη την πολιτική σκηνή της χώρας, που εκφράζει τον σεβασμό της στη Φώφη Γεννηματά.

«Γνώριζα την Φώφη Γεννηματά από τα φοιτητικά μας χρόνια. Ήταν μια προοδευτική πολιτικός, μια θαρραλέα γυναίκα και ένας ζεστός άνθρωπος που άφησε ξεχωριστό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της» δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συντρόφους της και σε όλο το δημοκρατικό κόσμο για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μία σοβαρή πολιτικός, βαθιά δημοκρατική που πάλεψε και σε κοινωνικούς αγώνες, αλλά και στην προσωπική της ζωή μέχρι την τελευταία της στιγμή. Όρθια μέχρι τέλους», δηλώνει η Χαρά Καφαντάρη, βουλεύτρια και αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Μία γυναίκα που υπερασπίστηκε με συνέπεια τις πολιτικές της θέσεις, υπηρέτησε τη χώρα από καίρια πόστα και προπαντός έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας σε κάθε μάχη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή της. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους της» δηλώνει ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μερικές στιγμές τα λόγια βγαίνουν δύσκολα. Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο χαμό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Η κυρία Γεννηματά έδωσε την μάχη με αξιοπρέπεια. Μίλησε με γενναιότητα για την δίκη της μάχη και έμεινε όρθια κι ενεργή ως το τέλος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους της και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής» δηλωνει η Κατερίνα Παπανάτσιου, βουλεύτρια και αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρόωρος θάνατος της Φώφης Γεννηματά μας γεμίζει όλους θλίψη. Μια αγωνίστρια της δημοκρατίας, μια μαχήτρια της ζωής, πάλεψε με την επάρατη νόσο και έφυγε σε ηλικία μόλις 56 ετών. Η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της» δηλώνει ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά συγκινεί όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους. Πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή ενώ έδινε παράλληλα μάχη για την υγεία της. Τα τελευταία χρόνια έστρεψε το ΚΙΝΑΛ από μια περίοδο συμπόρευσης με τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της πολιτικής σκηνής σε μια πορεία αναζήτησης προοδευτικών λύσεων για τον τόπο. Η πολιτική αξιοπρέπεια την χαρακτήριζε. Η απουσία της θα είναι σημαντική. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και στους συντρόφους της» δηλώνει ο Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ