ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Λοβέρδου για τις ανθρώπινες απώλειες σε νοσοκομεία από την πανδημία

Ερώτηση Λοβέρδου για τις ανθρώπινες απώλειες σε νοσοκομεία από την πανδημία
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τα νοσοκομεία της χώρας στα οποία απεβίωσαν ασθενείς με Covid-19 από τον Οκτώβριο 2020 έως σήμερα, ζητά να πληροφορηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, σημειώνει πως η μακάβρια στατιστική δεν είναι απαραίτητη για λόγους εντυπώσεων, αλλά για να αποτυπωθεί με ακρίβεια ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

Με την ίδια ερώτηση ζητά να απαντηθεί και το ερώτημα πόσοι θάνατοι από κορωνοϊό υπήρξαν σε κάθε ένα από αυτά τα νοσοκομεία.

Συναγερμός για τα κρούσματα

Συναγερμός για ακόμη μία φορά έχει σημανει στην κυβέρνηση, με αφορμή τα αυξημένα επιδημιολογικά κρούσματα, όπου μετά τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, και η Πελοπόννησος αρχίζει να «κοκκινίζει».

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει εξαιρετικά αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, που θα αγγίξει περίπου τις 5.000 νέες μολύνσεις.

«Προσωπικά θα χαρακτήριζα τις επιβαρυμένες περιοχές μαύρες, ούτε καν μωβ», σχολιάζει στο CNN Greece, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, θέλοντας να δώσει έμφαση στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές, προσθέτοντας ότι η γραμμή πλέον στην Ελλάδα, δεν είναι κάθετη, αλλά διαγώνια.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική σκέψη της κυβέρνησης για την αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες παγώνει, ενώ μερίδα επιστημόνων, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα διχάσει για ακόμη μία φορά την κοινωνία και θα ενισχύσει τις ανισότητες. Τα ίδια μέλη της Επιτροπής, υποστηρίζουν ότι «στη φάση αυτή, είναι δύσκολο να πείσεις αυτούς που γνωρίζουν». Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, αλλά και οι αρνητές, επιχειρούν να δημιουργήσουν «συνθήκες ομάδας», ώστε να οργανωθούν καλύτερα, αφού απέναντί τους έχουν μία μεγάλη μερίδα πολιτών που έχουν πραγματοποιήσει το εμβόλιο, σχολιάζουν μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ