ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτών γιατρών

Κορωνοϊός - Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτών γιατρών
INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτών γιατρών.

«Αν χρειαστεί θα πάμε σε επίταξη γιατρών», τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι συνεχίζεται η θωράκιση του συστήματος Υγείας ώστε να αντέξει την πίεση που δέχεται.

Αναφέρθηκε στις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία covid αλλά και non covid περιστατικών και στην τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων.

Για τα εμβόλια: Η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «από την ανάλυση των δεδομένων των εμβολιασμών αυτή την ώρα, υπάρχει η εκτίμηση ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι».

«Στην υποχρεωτικότητα θα πρέπει να έχει κανείς και την ποινή, το μέτρο που θα επιβληθεί σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων μέτρων, ειδικά από τη στιγμή που ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί έναντι της Covid19.

«Η διαφορά του τέταρτου κύματος της πανδημίας με το περσινό είναι ότι πλέον υπάρχουν πάνω από 65, εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, κάτι που κατά τεκμήριο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Γιάννης Οικονόμου τα χαρακτήρισε «στοχευμένα», καθώς απευθύνονται «κυρίως στους ανεμβολίαστους, ώστε να τους ασκηθεί μια έμμεση πίεση να εμβολιαστούν, να δυσκολέψει η πρόσβασή τους σε δραστηριότητες για να προστατευθούν οι ίδιοι, η οικογένειές τους και η κοινωνία αλλά και για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι ευκολότερη αν εμβολιαστούν».

Απαντώντας στις ανησυχίες των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το 72% των ενηλίκων που αποτελούν το αγοραστικό τους κοινό είναι εμβολιασμένο και συνεπώς εκτός αυτού του πλαισίου των μέτρων.

Σχολιάζοντας, τέλος, την εξάντληση του ιατρικού προσωπικού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κοινωνία όλη τους χρωστά ευγνωμοσύνη και η πολιτεία και συμβολικά και ουσιαστικά στάθηκε και θα σταθεί ξανά στο πλευρό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ