ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Τέλος καλό, όλα καλά» λέει για την περιπέτεια της υγείας του

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Τέλος καλό, όλα καλά» λέει για την περιπέτεια της υγείας του
Screen Grab / EΡΤ

Για την περιπέτεια υγείας του και την επέμβαση για την τοποθέτηση στεντ στην οποία υποβλήθηκε στη Νέα Υόρκη μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συχνότητα της ΕΡΤ, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό της 12ήμερης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, δόξα τω Θεώ. Ήταν μια μικρή περιπέτεια, κράτησε πολύ λίγο χρονικώς. Βέβαια, το επεισόδιο το καρδιακό, αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, ήταν κάπως σοβαρό και έπρεπε να γίνει η επέμβαση» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Ευτυχώς βρέθηκα στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στους καλύτερους ιατρούς και τα καλύτερα νοσοκομεία και με τη βοήθεια των φίλων, των ενδιαφερομένων για την υγεία μου, και ιδιαιτέρα του Αρχιεπισκόπου μας εδώ, του αδελφού Ελπιδοφόρου εισήχθην στο νοσοκομείο χωρίς να χαλάσω το πρόγραμμα της επισκέψεώς μου» επισήμανε.

«Είμαι ευγνώμων στον Άγιο Θεό που με αξίωσε να φτάσω σε αυτό τον σταθμό της εκκλησιαστικής μου ζωής και διακονίας» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισήμανε πως συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και στις 20 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα γιορτάσει και εδώ τα 30 έτη από την ανάρρησή του στον Οικουμενικό Θρόνο.

Από τις ΗΠΑ αναχωρεί άνευ απροόπτου την Κυριακή.

Ως προς την 12ήμερη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε πως αυτό που κρατά είναι η ζωντάνια της ομογένειας, την οποία καμαρώνει για τα επιτεύγματά της.

Μίλησε με θερμά λόγια και για την προσωπικότητα και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν δικό μας άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του Φαναρίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ