ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικές μάχες, Ροδόπη και οικονομικό think tank

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικές μάχες, Ροδόπη και οικονομικό think tank
ΙΝΤΙΜΕ

Ο νομός Ροδόπης θα είναι ο επόμενος σταθμός στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά τη χώρα ενόψει του τρίτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 24 με 27 Φεβρουαρίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κομοτηνή το βράδυ της Πέμπτης. Στο μεταξύ, στην Κουμουνδούρου κρίνουν εξαιρετικώς επιτυχημένη την περιοδεία στην Εύβοια, στεκόμενοι κυρίως σε δύο παράγοντες.

Ο πρώτος αφορά το πλήθος κόσμου που ακολούθησε τον κ. Τσίπρα στην περιοδεία του στη βόρειο Εύβοια, αλλά και που παρακολούθησε την ομιλία του στη Χαλκίδα.

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Αδιανόητο ότι εδώ και τρεις μήνες δεν έχει έρθει στη Βόρεια Εύβοια

Το δεύτερο σχετίζεται με τις συγκρίσεις που δημιούργησε η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίπλα στους πυρόπληκτους και πλημμυρόπληκτους την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βαρκάδες στη Χάλκη, κατά τη διάρκεια ενός ακόμα long weekend.

Επιπλέον, συνεργάτες του κ. Τσίπρα υπενθυμίζουν πως εκείνος βρέθηκε για δεύτερη φορά κοντά στα θύματα των φυσικών καταστροφών, ενώ ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα πατήσει το πόδι του στο νησί από το καλοκαίρι. Κι αυτό φάνηκε κι από τις αντιδράσεις των κατοίκων, που ήταν το λιγότερο απογοητευμένοι από την κυβερνητική στάση.

Η κοινοβουλευτική μάχη, εξάλλου, αυτή την εβδομάδα θα δοθεί σε δύο μέτωπα.

Το πρώτο αφορά τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, την Τετάρτη και την Πέμπτη, της νέας αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα την οποία στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζουν επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα στο πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών με βάση το τι λένε στις τηλεοπτικές κουτσομπολίστικες εκπομπές κι όχι του τι προτείνουν οι ειδικοί.

Υπενθυμίζουν, άλλωστε, πως η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα επί των ημερών τους βασίστηκε στην εργασία ετών ειδικής επιστημονικής επιτροπής.

Η έτερη κοινοβουλευτική μάχη αφορά τη συζήτηση την Παρασκευή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις αποκαλούμενες λίστες Πέτσα- χρηματοδότησης των ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους-, καθώς και της δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll και της Enterprise Greece.

Ανακοινώσεις αναμένονται, επίσης, μέσα στην εβδομάδα για το νέο οικονομικό επιτελείο του κόμματος για το οποίο διευκρινίζεται πως θα λειτουργεί ως think tank, στελεχωμένο από ειδικούς όλων των τομέων της οικονομικής δραστηριότητας, κι όχι απλώς ως συμβουλευτικό όργανο στον πρόεδρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ