ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Χαρακόπουλος: Σε «βαθύ κόκκινο» η Θεσσαλία - Οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας

Κορωνοϊός - Χαρακόπουλος: Σε «βαθύ κόκκινο» η Θεσσαλία - Οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας
INTIME / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία της Λάρισας με τη Θεσσαλία να βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», ανέφερε στη Βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, της οποίας είναι πρόεδρος, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο κ Χαρακόπουλος έκανε λόγο για ακήρυχτο πόλεμο.

«Έχουμε πραγματικά μεγάλη έξαρση του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού. Αντιμετωπίζουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Βεβαίως, έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Οσονούπω αναμένουμε τα χάπια για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Η επιστημονική κοινότητα έχει κάνει σημαντικά βήματα. Ωστόσο, το σημαντικότερο όπλο που έχουμε αυτή την ώρα στα χέρια μας είναι οι εμβολιασμοί και είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, ακόμη και νέων ανθρώπων. Νέα παιδιά, έγκυες γυναίκες βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία, ακριβώς, γιατί παρασύρονται από θεωρίες συνωμοσίας, από φοβίες ή ελλιπή ενημέρωση και δεν κάνουν το εμβόλιο», είπε και συνέχισε μνημονεύοντας ως «ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός τα φωτεινά παραδείγματα από την Εκκλησία, Ιεραρχών, οι οποίοι πρωτοστατούν στην προσπάθεια εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Εχθές στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στη Λάρισα, βρέθηκα στην Κοιλάδα, ένα ζωντανό χωριό της περιοχής μας, στο οποίο μετά τη λειτουργία υπήρχε κινητή μονάδα εμβολιασμού, έξω από τον ναό, σε συνεννόηση με την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και πραγματοποιήθηκαν ογδόντα εννέα εμβολιασμοί. Νομίζω είναι σημαντικό αυτό το παράδειγμα. Οι εμβολιασμοί δεν είναι θεολογικό ζήτημα. Ο Θεός μας προίκισε με τη λογική για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που συναντούμε στη ζωή μας. Όπως ειπώθηκε και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη “δεν κινδυνεύει η πίστη, αλλά οι πιστοί”. Και όσοι εκκλησιάζονται θα έχουν προσέξει στην αγιογράφηση των ναών ότι μεταξύ των Αγίων που αγιογραφούνται, που ιστορούνται στους ναούς μας, είναι και μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος, που ήταν ιατρός, αλλά και άλλοι άγιοι, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, που επίσης ήταν ιατροί, ασκούσαν το λειτούργημα της ιατρικής και γι’ αυτό λέγονται και Ανάργυροι. Δεν αμείβονταν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν».

Με την έναρξη της συνεδρίασης και με αφορμή τη σημερινή γιορτή, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε χρόνια πολλά και στην Ελληνική Αεροπορία, στα «ελληνικά φτερά», όπως είπε, «στους αεροπόρους μας, που μας κάνουν υπερήφανους, δίνοντας καθημερινά μάχες για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αναχαιτίζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ενισχύονται, ακριβώς, για να εμπεδώσουν την ειρήνη στην περιοχή, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα σε κάθε τουρκική πρόκληση που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να κλιμακώνονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ