ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η «καταδρομική» Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη που εξέπληξε θα έχει συνέχεια

ΣΥΡΙΖΑ: Η «καταδρομική» Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη που εξέπληξε θα έχει συνέχεια
INTIME NEWS / Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι τον περίμεναν στο γραφείο του στην πλατεία Κουμουνδούρου, εξέπληξε ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει συνεχή και καθημερινή ενημέρωση από πολύ αξιόπιστες πηγές για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία της χώρας κι αυτή ακριβώς η ενημέρωση τον παρακίνησε να μεταβεί άμεσα κι απροειδοποίητα στη Θεσσαλονίκη. Όποτε το κρίνει, μάλιστα, απαραίτητο θα προχωρά σε τέτοιου είδους «καταδρομικές» μήπως και φιλοτιμηθεί και η κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα.

Συνεργάτες του, εξάλλου, υπενθυμίζουν με νόημα στο CNN Greece πως ο κ. Τσίπρας είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για την πανδημία στον πρωθυπουργό γιατί ακριβώς είχαν φτάσει σε γνώση του άσχημα προμηνύματα για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Τότε, όμως, μας έλεγαν πως το κάνουμε για να αλλάξουμε την ατζέντα από την κύρωση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας όταν κι εκείνοι προφανώς γνώριζαν τι πραγματικά συμβαίνει», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο υπουργός Υγείας από τη Βουλή σε βάρος του κ. Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν σκωπτικώς: «O Θάνος Πλεύρης να τα πει αυτά στην αναπληρώτρια υπουργό του, Μίνα Γκαγκα, η οποία έκανε λόγο περί διαλογής ασθενών με κορωνοϊό ή εγκεφαλικό στα νοσοκομεία της χώρας».

Σε σχέση με τη συζήτηση για την εξεταστική για τις λίστες Πέτσα, την Opinion Poll και την Enterprise Greece που έχει ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, από την Κουμουνδούρου επιμένουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη διεύρυνση του αντικειμένου της προκειμένου να εξεταστεί και η χρονική περίοδος της δικής τους διακυβέρνησης, προσθέτοντας πως η δική τους πρόταση είναι πολύ συγκεκριμένη.

Παρατηρούν, ωστόσο, πως η ΝΔ θα εξευτελιστεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ώρα που η σκληρή επικαιρότητα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει εδώ και καιρό όπως, για παράδειγμα, για το τι έγινε με τα 18.000.000 ευρώ που θα δίνονταν για τη διαφημιστική εκστρατεία του εμβολιασμού, την οποία ελάχιστοι είδαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ