ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Βουλή: Συστήνονται μητρώα εμβολιασμένων και όσων έχουν νοσήσει στο εξωτερικό

Κορωνοϊός - Βουλή: Συστήνονται μητρώα εμβολιασμένων και όσων έχουν νοσήσει στο εξωτερικό
Φωτογραφία αρχείου AP

Τη σύσταση δύο μητρώων, εμβολιασμένων για την Covid-19 καθώς και όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό στο εξωτερικό, προβλέπει τροπολογία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. 

Αντικείμενο είναι η είναι ακριβής καταγραφή των εμβολιασμένων έναντι του κορωνοϊού που έχουν διενεργηθεί εκτός Ελλάδος, καθώς και καταγραψή των περιστατικών Covid-19 που έχουν λάβει χώρα εκτός συνόρων, τόσο για περιπτώσεις που υφίσταται ψηφιακά επαληθεύσιμο πιστοποιητικό όσο και γι' αυτές που δεν υπάρχει.

Την κατάθεση της τροπολογίας είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέντευξή του.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας ενημέρωσης για την πρόληψη από τον κορωνοϊό υπο την ΗΔΙΚΑ, με αντικείμενο την αποστολή γραπτών μηνυμάτων ενημερωτικού ή υπομνηστικού χαρακτήρα για την πρόληψη από τον κορωνοϊό σε κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει εγγραφεί στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα σε κάθε φυσικό πρόσωπο να ζητήσει τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ και από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κέντρα Ενταξης Μεταναστών των ΟΤΑ Α’ βαθμού, χωρίς να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και από άλλες διοικητικές δομές της Γενικής Κυβέρνησης.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ