ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέσω Twitter σχολίασε ο βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για την εστίαση και το αίτημα των καταστηματαρχών για περαιτέρω στήριξη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός, μιλώντας στο Open, χαρακτήρισε «αχαριστία» την έκκληση των επαγγελματιών της εστίασης για περισσότερους πόρους στήριξης. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους και επεσήμανε πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών θα πρέπει να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους που «εξ αιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».

«Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο. Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου ενώπιον του κ. Πρωθυπουργού, εξέφρασαν το πολύ μεγάλο τους παράπονο ότι η εστίαση πήρε τεράστιους πόρους σε σχέση με άλλους κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο κι έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί οι πόροι που πήγαν στην εστίαση τους στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Καββαθάς, θα πρέπει να βάλει στο δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο», είπε ο υπουργός.

«Χτες υπεύθυνοι για τη μετάδοση του κορωνοϊού, σήμερα «αχάριστοι». Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κοινωνικούς φορείς σαν εσωτερικούς εχθρούς ή κακομαθημένα παιδιά. Ακόμα χειρότερα, επιχειρεί να στρέψει τον ένα κλάδο απέναντι στον άλλο», σχολίασε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε:

«Είναι μια επιλογή που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση της πανδημίας και οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης. Η #εστίαση, όπως και το #λιανεμπόριο, διεκδικούν το αυτονόητο: να μείνουν όρθιοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Έχουν την απόλυτη στήριξη μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ