ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα - Πτώση κρουσμάτων από τον Δεκέμβριο

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα - Πτώση κρουσμάτων από τον Δεκέμβριο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε το Σάββατο πως με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να λάβει επιπλέον μέτρα, ενώ εκτίμησε πως τα κρούσματα θα αρχίσουν σταδιακά να μειώνονται από τον Δεκέμβριο.

«Πιστεύω, όπως βλέπω τα νούμερα, ότι μετά το Δεκέμβρη θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων. Για τις γιορτές δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δε θα αρθούν τα Χριστούγεννα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σε δηλώσεις του στο Mega και σχολιάζοντας προτάσεις των ειδικών, που κάνουν λόγο ακόμη και για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων χωρίς τεστ παντού, ο κ. Πέτσας είπε:

«Πάντα ακούμε τη γνώμη των ειδικών και λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας. Τα νούμερα μας δείχνουν το δρόμο, και τα νούμερα δείχνουν ότι είμαστε σε μάλλον καλό δρόμο, τουλάχιστον τα νούμερα των εμβολιασμών, που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Γίνεται μάχη για την τρίτη δόση για να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει ξεφύγει η πανδημία. Τα νούμερα που βλέπουμε τώρα σε κρούσματα, τα είχαμε προβλέψει από το καλοκαίρι, λέγαμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων. Παρακαλώ όλους να θωρακίσουν τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, θα έπρεπε να προστατεύσουν τον εαυτό τους».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ενδεχόμενο της επιβολής ενός νέου lockdown, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Σιγά - σιγά, με τόσα πολλά κρούσματα, το ΕΣΥ δεν μπορεί να προχωρήσει σε προγραμματισμένα χειρουργεία. Ευτυχώς, έχουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτύσσουμε και ιδιωτικές κλίνες όπου χρειάζεται, και να εμπλουτίζουμε το δημόσιο σύστημα με συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε έτσι».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Σε ό,τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο Στέλιος Πέτσας ήταν κατηγορηματικός:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για επέκταση της υποχρεωτικότητας. Δούλεψε εκεί που εφαρμόστηκε, αλλά τώρα την έχουμε αφήσει στην άκρη. Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι αρκετά ψηλά σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δε βλέπουμε την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Η εστίαση με τα μέτρα που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα, έχει θωρακιστεί αρκετά».

«Υπερβολικό να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο εξάμηνο»

«Έχει ακουστεί αυτή η πρόταση, έχει αρχίσει να συζητείται και την Ευρώπη. Αυτό δεν έχει καταλήξει κάπου. Το βλέπω υπερβολικό να λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο εξάμηνο, κατά τη γνώμη μου. Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία. Τώρα προέχει να συνεχίσουμε να λέμε στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να κάνουν την 3η δόση», σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Για την ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων τα Χριστούγεννα

Τέλος, απαντώντας στο αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει κάποιο έκτακτο βοήθημα στο τέλος του έτους σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, ο κ. Πέτσας είπε ότι «υπάρχουν περιθώρια στο να δοθεί έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ