ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γκάγκα: Πιθανόν να ζητηθούν περισσότερα τεστ από ανεμβολίαστους

Κορωνοϊός - Γκάγκα: Πιθανόν να ζητηθούν περισσότερα τεστ από ανεμβολίαστους
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες άφησε ανοικτό η αναπληρώτρια τη Δευτέρα η υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα καθώς, όπως είπε, είναι πιθανό να απαιτούνται περισσότερα τεστ για να κινηθούν και παρέπεμψε στις εισηγήσεις της επιτροπής των Ειδικών που συνεδριάζουν την Τετάρτη.

Για την υπόθεση του επόπτη υγείας που προέτρεπε αρνητές ασθενής να μη διασωληνωθούν, η κ. Γκάγκα τόνισε πως κάθε φορά που υπάρχει καταγγελία ελέγχεται από το υπουργείο και τους Ιατρικούς Συλλόγους, πως έχουν απομακρυνθεί συνάδελφοι στο παρελθόν και υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις. Έχουμε δει αρνητές της επιστήμης σε όλα τα μέρη τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο επηρεάζει την δυνατότητα να κάνει κάποιος παιδί.

Μιλώντας και την Κυριακή για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε πως «οι προτάσεις συζητιούνται συνεχώς από την Επιτροπή. Υπάρχει επιτήρηση καθημερινά. Αν χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα, θα ληφθούν. Πρέπει να μας πει η Επιτροπή την πρόταση για να έρθει να συζητηθεί για να γίνει μέτρο», πρόσθεε η κ. Γκάγκα.

Αναφορικά με την πιθανότητα να επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ, η κ. Γκάγκα είπε πως «με την έννοια να μην κινδυνεύουν οι υπόλοιποι που είναι εμβολιασμένοι και ο ίδιος από άλλους που είναι ανεμβολίαστοι, μπορεί να υπάρξει τέτοιο μέτρο».

Η ίδια επεσήμανε πάντως ότι δεν έχει παρατηρηθεί αυξημένο πρόβλημα από τα σούπερ μάρκετ διότι τηρείται η χρήση της μάσκας, ενώ, πρόσθεσε, δεν υπάρχει σύσταση από την Επιτροπή για άλλα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κ. Γκάγκα εκτίμησε ότι πιθανότατα θα αυξηθούν οι ανάγκες για διασωληνωμένους, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς και κάποιοι θα χρειαστούν διασωλήνωση. «Έχουν δημιουργηθεί περίπου 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ. Μέχρι πριν μια εβδομάδα ήταν μισά – μισά για ασθενείς με κορωνοϊό και τους υπόλοιπους ασθενείς. Τώρα μετατρέπουμε περισσότερα για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ